Доступність посилання

ТОП новини

Повідомлення Української служби Радіо Свобода про смерть Сергія Набоки


Повідомлення Української служби Радіо Свобода про смерть Сергія Набоки

Київ–Прага, 22 січня 2003 – З 15 січня 2003 року творча група журналістів Радіо Свобода у складі Сергія Набоки, Андрія Охрімовича і Надії Шерстюк перебувала у відрядженні, метою якого було вивчення ситуації у виправно-трудових закладах України. Вони збирали матеріали для низки програм Радіо Свобода. Цей проект називався “Обличчя української в”язниці”.

15 січня журналісти відвідали Білоцерківську виправну колонію і у другій половині дня 16.01.2003 прибули до Вінниці. 17.01. на 11-00 годину начальник Вінницької тюрми призначив їм зустріч. Журналісти цілий день пробули на території Вінницької тюрми. Оскільки вже було пізно їхати у Хмельницький (наступний пункт відрядження), то журналісти погодилися на пропозицію начальника тюрми залишитися ночувати у готелі на території тюрми.

Близько пів на четверту ранку 18.01. у двері кімнати Надії Шерстюк постукав Андрій Охрімович і сказав, що Сергій Набока лежить у їхньому номері на підлозі. На той час журналіст був уже мертвий.

За висновком судово-медичної експертизи, журналіст помер унаслідок гострої серцевої недостатності. За словами дружини Сергія Набоки, її чоловік мав слабке серце і скаржився на високий тиск.

У зв’язку зі спекуляціями навколо смерті Сергія Набоки, які одразу з’явилися в засобах масової інформації, Радіо Свобода офіційно повідомляє, що журналіст помер своєю смертю. Будь-які спроби використати факт його смерті у політичних іграх є негідними його пам’яті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG