Доступність посилання

ТОП новини

Народне віче в Одесі висловило недовіру мерові Русланові Боделанові


Народне віче в Одесі висловило недовіру мерові Русланові Боделанові

Одеса, 27 січня 2003 – Незважаючи на спротив із боку міської влади та вельми холодну погоду, одесити відгукнулися на заклик опозиції сказати рішучий протест проти рішення Одеського міськвиконкому про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Учасники акції протесту зібралися на Куликовому майдані і пройшли демонстрацією центральними вулицями міста. Вони, серед іншого, тримали гасла на кшталт “Одесити хочуть жити, а не виживати” чи “Боже, храни Тимошенко”.

Тут були і прапори блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”, Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, Зеленої партії України – 21, УРП “Собор”, партії “Реформи і Порядок”, УНА-УНСО, організацій “Братство”, “Українське братство” та “Громадський контроль”.

На Думській площі, біля будинку мерії, було проведено Народне віче. Тут було присутні, за деякими оцінками, від семи до десяти тисяч одеситів. Такої кількості протестуючих ця площа ще не бачила. Хоча ні: саме стільки людей, якщо не більше, у 1998 році приходили до мерії, щоби захистити тодішнього мера Едуарда Гурвіца та його команду.

На думку Голови Координаційної Ради організації “Українське братство” Андрія Юсова, “день 25 січня став початком кінця режиму Руслана Боделана в Одесі”.

Схожі думки висловлювали й інші учасники віча й промовці. Вони закликали одеситів захистити свої права й ініціювати кампанію проти нинішньої міської влади та проти Руслана Боделана особисто. Тим часом люди голосно скандували: “Боделане, виходь”, “Геть Боделана!”

Учасники заходу ухвалили резолюцію, в якій засудили “антисоціальну тарифну політику” Одеської міської Ради на чолі з мером Русланом Боделаном. Ідеться про збільшення плати за комунальні послуги, підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі й запровадження похвилинної тарифікації за внутрішньоміські телефонні розмови. Автори резолюції вважають, що, піднявши ціни, одеська влада діє всупереч нормам закону, позиції президента та Антимонопольного комітету і що мерія веде Одесу до господарського краху.

Резолюція вимагає ці рішення негайно скасувати, а інакше її ініціатори погрожують розпочати кампанію за дострокове припинення повноважень Одеського міського голови та Одеської міської Ради “як таких, що нехтують передвиборчими обіцянками та правами мешканців міста”.

Учасники Народного віча також одноголосно висловили недовіру міському голові Русланові Боделанові.

Напередодні віча його проведення було заборонене рішенням Приморського районного суду Одеси.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG