Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат України Лев Міримський проти першого віце-спікера кримського парламенту Василя Кисельова


Народний депутат України Лев Міримський проти першого віце-спікера кримського парламенту Василя Кисельова

Симферополь, 28 січня 2003 – Як ми вже повідомляли, в Криму триває протистояння між двома впливовими місцевими політиками з пропрезидентського табору – народним депутатом України Левом Міримським і першим віце-спікером кримського парламенту Василем Кисельовим. Останній стверджує, що дійшло того, що нардеп уже погрожував йому, а пан Міримський спростовує це через суд. І в процесі цієї публічної суперечки кримчани дізнаються багато цікавого про обох політиків.

Днями Центральний суд Симферополя визнав неправдивою інформацію, поширену торік у листопаді першим віце-спікером кримського парламенту Василем Кисельовим у прямому ефірі республіканського телебачення, і зобов’язав його виплатити народному депутату України Левові Міримському 50 тисяч гривень за образу честі, гідності і ділової репутації. Суддя Тетяна Ремига ухвалила, що 4 жовтня минулого року в прямому ефірі телепрограми "Парламентська година" Василь Кисельов неправдиво звинуватив нардепа в погрозах фізичної і політичної розправи та у переслідуванні. Крім того, на думку суду, перший віце-спікер кримського парламенту навмисно викривив інтерв’ю Лева Міримського газеті "Кримскоє время", в результаті чого слова пана Міримського про його наміри взяти участь у контролі за приватизацією набрали зовсім іншого, негативного для нардепа змісту.

Тим часом Василь Кисельов в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що опротестовує це судове рішення. За словами першого віце-спікера, саме протистояння пов’язане з тим, що він став на шляху Лева Міримського, який начебто намірився отримати два мандати – український і кримський, щоб мати депутатську недоторканність і впливати на ситуацію в Криму.

Сам пан Міримський каже, що нарешті справедливість перемогла, для нього важлива не сума в 50 тисяч гривень, а сам факт спростування заяв пана Кисельова: “Всі ці атаки Кисельова почалися після того, як я виграв вибори в Криму. Кисельов побачив у мені реальну загрозу. Адже я завжди говорив, що Василь Олексійович – не професіонал, людина не на своєму місці. І він сам однозначно зізнавався мені, що боїться: коли я прийду, то він втратить своє місце роботи”.

Водночас у процесі цієї суперечки пан Кисельов розповів кримчанам, що Лев Міримський начебто має ізраїльське громадянство, а його диплом про вищу освіту, можливо, підробний, і за цим фактом правоохоронці проводять розслідування. З іншого боку соратники пана Міримського, який спростовує ці заяви віце-спікера, поширили інформацію про те, що Василь Кисельов начебто придбав за страшні гроші дві великі квартири в елітному будинку в центрі Симферополя.

Тривале і гостре протистояння двох впливових кримських політиків із пропрезидентського табору залишається однією з головних тем політичного життя в автономії. До завершення конфлікту ще далеко, – але для кримчан ця тема цікава ще й тим, що лідер кримської організації Партії Регіонів Василь Кисельов близький до “донецьких”, а нардеп Лев Міримський останнім часом відчутно дрейфує у бік об’єднаних есдеків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG