Доступність посилання

ТОП новини

Загрожує провалитися боксерський поєдинок між Ленноксом Льюісом та Віталієм Кличком


Загрожує провалитися боксерський поєдинок між Ленноксом Льюісом та Віталієм Кличком

Німеччина, 30 січня 2003 – Загрожує провалитися спортивна мега-подія, а саме – боксерський поєдинок між чемпіоном світу в надважкій ваговій категорії британцем Ленноксом Льюісом та чемпіоном світу українцем Віталієм Кличком, який вже тривалий час живе та тренується в Гамбурзі. Про припинення переговорів повідомив кілька днів тому американський адвокат Леннокса Льюіса Джадд Бернштейн. Тепер гамбурзький боксерський клуб “Юніверсум” погрожує Льюісові юридичними кроками.

Дискусія навколо поєдинку між Віталієм Кличком та Ленноксом Льюісом, якого часто називають “королем в надважкій ваговій категорії”, вже починає нагадувати детективну історію. Кілька місяців тому компанії “Юніверсум бокс-промоушен” та “Лайн промоушен” вже підписали угоду про цей бій. В документі не вистачало лише точної дати поєдинку. Йшли розмови навколо середини квітня. І раптом Леннокс Льюіс натиснув на гальма, повідомивши через свого адвоката в Америці, що такого поєдинку не буде.

Промоутер Віталія Кличка Клаус-Петер Коль, який очолює гамбурзький боксерський клуб “Юніверсум”, відразу відправився до США, щоб з’ясувати ситуацію на місці. Якщо цього разу не вдасться домовитися, то гамбурзький клуб погрожує вдатися до юридичних кроків. Віталій Кличко посідає перше місце за рейтингом версії WBC, однієї з трьох найпрестижніших боксерських федерацій, і таким чином є офіційним претендентом на титул чемпіону світу, який належить Льюісові. Управляючий справами гамбурзького “Юніверсуму” Петер Ганратс нагадав, що, за правилами WBC, Леннокс Льюіс має захистити свій титул впродовж року і прийняти виклик Кличка. Інакше керівництво WBC може позбавити Леннокса його звання.

Адвокат британського боксера Джад Бернштейн, однак, відреагував досить спокійно на такі застереження. На його думку, підписані документи ще не зобов’язують Леннокса на такий бій.

Новину про можливе скасування поєдинку Віталій Кличко та його тренер Фріц Сдунек отримали на Канарських островах, де український боксер вже розпочав свою підготовку до мега-бою. “Віталій шокований так само, як і кожний з нас”, – зауважив Сдунек. На його думку, Леннокс тепер просто намагається ухилитися від зустрічі в рингу з Кличком. Можливо, Льюіс Леннокс вирішив не ризикувати своєю славою після того, як кілька місяців тому український боксер переміг американця Ларрі Дональда, який раніше ніколи не був у нокдауні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG