Доступність посилання

ТОП новини

У торгово-промисловій палаті в Мангаймі відбулася чергова конференція, присвячена українсько-німецьким економічним відносинам


У торгово-промисловій палаті в Мангаймі відбулася чергова конференція, присвячена українсько-німецьким економічним відносинам

Німеччина, 31 січня 2003 – У торгово-промисловій палаті в Мангаймі відбулася чергова конференція, присвячена українсько-німецьким економічним відносинам. У форумі взяло участь близько 130 німецьких та українських бізнесменів.

Незважаючи на політичні проблеми в Україні, інтерес до неї серед німецьких підприємців зберігається високим. Свідченням цьому може бути також велика кількість бізнесменів, які прибули до Мангайма, щоб почути про інвестиційні можливості в Україні або обмінятися досвідом із своїми колегами.

“В останні роки з огляду на зростання валового внутрішнього продукту Україна стала привабливою країною також для іноземних підприємців”, – зазначила делегат німецької економіки в Києві Карін Рау, виступаючи на форумі в Мангаймі. Однак часто німецькі бізнесмени, попри свій інтерес, і надалі займають вичікувальну позицію. Унаслідок цього за обсягом інвестицій Німеччина опинилася лише на сьомому місці. Її частка від загальної кількості вкладених іноземними компаніями в Україну грошей складає лише 5,8 відсотка. На першому місці – США, яким належить 17,1 відсотка в загальному обсягу інвестицій.

Пояснюючи таку стриманість німців, віце-президент торговельно-промислової палати Манфред Фукс зауважив, що Україна залишається складним ринком через бюрократичні перешкоди, проблему з корупцією та сповільнення темпів реформ. На форумі в Мангаймі йшлося також і про санкції міжнародної організації з боротьби з відмиванням грошей ФАТФ, які було запроваджено стосовно України. Як зазначалося, це може серйозно зашкодити розвитку економічних відносин між двома країнами.

Водночас голова правління фінансового інституту “HypoVereinsbank Ukraine” Ґерд Врід зауважив: “Мені дуже прикро, що я вимушений так говорити, але українські політики, так само, як і Національний банк не справились вчасно з поставленими перед ними завданнями. Адже питання про запровадження відповідних рамкових умов для більш ефективної боротьби з відмиванням грошей вже давно слід було винести на порядок денний”. Ґерд Врід наголосив, що тепер українська сторона повинна якомога швидше надолужити втрачений час.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG