Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 5 лютого


Огляд української преси за 5 лютого

Київ, 4 лютого 2003 – Стартувала третя сесія Верховної Ради четвертого скликання. Народні депутати після двотижневих канікул знову зібралися разом для вирішення державотворчих питань. А відтак увага журналістів прикута до подій, що відбуваються під склепінням Верховної Ради. Зокрема, кореспондента газети “Україна молода” заінтригувала промова парламентського голови Володимира Литвина, яка, на переконання журналіста, також справила незабутнє враження на всіх присутніх представників ЗМІ. Передусім натяками, на які не поскупився автор спікерської промови. Переповідає кореспондент “України молодої” і про теми найжвавіших дискусій, що точилися в парламентському буфеті. Окрім промови Литвина з багатозначними натяками голови, увага “кулуарних спостерігачів” була, за твердженням журналіста, також прикута до звинувачення лідера соціалістів Олександра Мороза щодо належності значної частини “сильних світу цього” до масонської ложі. Втім, про це автор статті обіцяє докладніше описати в наступних числах газети, наразі ж головна увага журналіста присвячена спічу Олександра Литвина.

До постаті голови Верховної Ради прикута увага також і кореспондента газети “Вечірні вісті”. Хоча його не так вразила промова спікера, як насторожила наближеність Литвина на останніх державних заходах до особи президента. Зокрема, на урочистому концерті з нагоди початку Року Росії в Україні Кучма і Литвин сиділи поруч. Як в старі добрі часи, коли ще Володимир Михайлович керував президентською канцелярією. Втім, за даними журналіста, Новий рік вони також зустрічали разом. Натомість Віктор Медведчук не був помічений в компанії гаранта. Автор статті докладно ділиться своїми спостереженнями, наголошуючи, що ці, на перший погляд деталі, є важливим показником того, що відбувається, і що може відбутися на владному Олімпі. Втім, журналіст не виключає, “що незабаром все може змінитися з точністю та навпаки. Це безпосередньо залежить від того, як Литвин поводитиметься найближчим часом в парламентських баталіях”.

В цьому ж числі “Вечірні вісті” у матеріалі “Столичні податківці були взяті на гарячому” розповідають про хабарництво в податковій адміністрації. Традиційно не оминає увагою “ВВ” і об’єднаних соціал-демократів. Про те, у який спосіб цього разу СДПУ(о) перешкоджає демократичним процесам можна довідатися в статті “Есдеки уготовили Україні долю Іраку?”

А ось газета “Київські відомості” розповідає, як окремі сільські чиновники і досі переконані в необхідності якнайактивніше підтримувати колгоспні форми господарювання. Про те, до чого це призводить, – в статті “Як “жирують” аграрні чиновники”.

А в матеріалі “Чому в Україні заборонені кінофільми” можна довідатися про дискусії довкола фільму “Цикута”, котрий незабаром буде представлений на міжнародному кінофестивалі “Берлинале”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG