Доступність посилання

ТОП новини

ОДЕСЬКИЙ ВІТРИЛЬНИК МАНДРУВАТИМЕ НАВКОЛО ЄВРОПИ


ОДЕСЬКИЙ ВІТРИЛЬНИК МАНДРУВАТИМЕ НАВКОЛО ЄВРОПИ

Одеса, 4 лютого 2003 – За підтримки Асоціації судновласників України вперше в історії світового яхтингу одеський вітрильник “Альціона” пройде шлях навколо Європи. Ця експедиція стартує з Одеси 9 березня, щоби до середини травня прибути до Санкт-Петербурга.

На шляху до Балтики одесити заходитимуть до міст-побратимів Стамбула, Пирея, Генуї, Марселя, Валенсії та інших. Заплановані зустрічі яхтсменів з мерами цих міст, які підпишуть привітальний лист мешканцям Санкт-Петербурга на честь 300-ліття цієї північної столиці Росії. Після короткого відпочинку та участі у святкових заходах Санкт-Петербурга вітрильник “Альціона” річкою Волга та іншими внутрішніми водними шляхами Росії пройде Європу вже іншим боком і у серпні замкне коло в Одесі зі сходу.

Підготовка до цього унікального переходу, який проводиться під патронатом мерії Одеси за підтримки Обласної держадміністрації та інших спонсорів, вже започаткована. Одним із головних помічників у здійсненні цієї експедиції стала Асоціація судновласників України, з керівництвом якої вже мав зустріч екіпаж вітрильника. За словами прес-секретаря Асоціації Олександра Федорова, “були обговорені деталі маршруту та заходи, необхідні для забезпечення тривалого морського переходу”.

Зокрема, за підтримки Асоціації судновласників, на вітрильнику буде встановлене найновіше навігаційне обладнання.

Провайдерська фірма “Сантел” забезпечить яхтсменів комп’ютерною технікою та забезпечить підтримку спеціального вебсайту, на якому щоденно буде з’являтися інформація про перебіг експедиції.

Значну допомогу в організації експедиції надає і туристична кампанія “УкрферріТур”, яка спільно зі своїми партнерами у країнах Європи буде пропагувати мальовничі куточки Одеси та можливості прийому іноземних гостей.

Враховуючи складнощі цього шестимісячного плавання для членів експедиції, “УкрферріТур” візьме на себе організацію виїзду до портів Заходу груп підтримки екіпажу “Альціони”, до яких увійдуть рідні, друзі яхтсменів та шанувальники парусного спорту.

В Одеському міськвиконкомі проведена офіційна презентація переходу навколо Європи вітрильника “Альціона”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG