Доступність посилання

ТОП новини

Лунає міжнародна реакція на промову Державного секретаря США Коліна Пауелла


Лунає міжнародна реакція на промову Державного секретаря США Коліна Пауелла

Міністр закордонних справ Британії Джек Стро заявив про дії іракських урядовців: «Замість відкритих визнань і прозорості нам подали шараду, в якій під видимістю гаданої співпраці маскується навмисне приховування, весь жахливий обсяг якого викрив сьогодні держсекретар Пауелл». Британський міністр сказав, що якщо Ірак не почне роззброюватися до 14 лютого, коли інспектори ООН мають представити повний звіт про результати роботи, Рада Безпеки повинна піти на воєнну акцію – щоби не повторити помилок останніх 12 років.

Французький міністр Домінік де Віллепен сказав, що інспектори ООН мають перевірити інформацію, подану Коліном Пауеллом, і додав, що обсяг інспекцій у разі потреби можна потроїти. «Тим часом ми мусимо справді посилювати шлях інспекцій, якому надає перевагу резолюція 1441, і який не було вичерпано до кінця. Використання сили може бути лише найостаннішим виходом», – заявив французький міністр.

Міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов наголосив, що в інтересах Іраку дати остаточну й чітку відповідь на питання щодо зброї. «Саме Ірак першим має бути зацікавлений в тому, щоби поставити всі крапки над і, коли йдеться про зброю масового знищення і засоби її постачання. Це єдиний шлях до політичного врегулювання, включаючи скасування санкцій з Іраку», – зазначив Іванов.
XS
SM
MD
LG