Доступність посилання

ТОП новини

ВР ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус іноземців», який спрощує механізм видворення іноземців та осіб без громадянства, затриманих у межах прикордонних районів


Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус іноземців», який спрощує механізм видворення іноземців та осіб без громадянства, затриманих у межах контрольованих прикордонних районів

Ухвалені зміни полягають в тому, що у назві та тексті Закону України “Про правовий статус іноземців” слова “іноземці” та “іноземні громадяни” в усіх відмінках замінено словами “іноземці та особи без громадянства” та “іноземці” у відповідному відмінку.

Згідно з законом, іноземець – це особа, яка не перебуває у громадянстві України і є громадянином (підданим) іншої держави або держав. Особа без громадянства – це особа, яку жодна держава відповідно до свого законодавства не вважає своїм громадянином.

Скасовується вимога про потребу отримання іноземцями виїзної візи при виїзді з України. Згідно з законом, за санкцією прокурора підлягають затриманню органами внутрішніх справ та органами охорони державного кордону і адміністративному видворенню примусово іноземці та особи без громадянства, які ухиляються від виїзду після ухвалення рішення про видворення, або якщо є обґрунтовані підстави вважати, що вони будуть ухилятися від виїзду.
XS
SM
MD
LG