Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 13 лютого


Огляд української преси за 13 лютого

Київ, 12 лютого 2003 – Не зважаючи на те, що до листопада 2004 року – часу президентських виборів ще далеко, передвиборча кампанія в Україні вже розпочалася. Час від часу згадуються ті чи інші прізвища майбутніх претендентів. Ці люди всім відомі, за їхньою діяльністю громадськість спостерігає не один рік, і не для кого не є таємницею їхнє оточення, а також те, чиї інтереси вони захищатимуть. Втім, саме так і повинно бути, – переконаний кореспондент газети “Правда України”. Адже від того, хто стане президентом держави, безпосередньо залежить і рівень життя її громадян. Втім, не виключений варіант і з т.зв. ”темними конячками”, коли напередодні виборів висувається маловідомий кандидат, який може змінити розклад передвиборчих сил, а то й перемогти на виборах. Хоча, на думку журналіста, в Україні такий варіант неможливий. Передусім тому, що український електорат вже має певний негативний досвід, аби довіритися маловідомій постаті. З конкретними прикладами невдалих стартів подібних “темних конячок” можна ознайомитися в статті “Не в коня корм”.

В цьому ж числі у публікації “Для чого Віктор Ющенко їздив в Америку? І з яким багажем повернувся?” оповідається про нещодавні заокеанський вояж лідера “Нашої України”.

А про тих, хто, порушуючи Конституцію держави і досі суміщає посади народного депутата і держслужбовця мовиться в матеріалі “Мистецтво сидіння на двох кріслах”.

“Два іміджі Віктора Ющенка” – у публікації під таким заголовком газета “День” друкує інтерв’ю із заступником керівника виборчого штабу блоку “Наша Україна” парламентарієм Ігорем Гринівим, а також знайомить із соціологічними дослідженнями про рейтинг популярності Віктора Ющенка.

Тижневик “Українське слово” у матеріалі “Отруйна суміш” розповідає про зв’язок політики і бізнесу в Україні.

А в статті “Іспити для прем’єра” дописувач тижневика розмірковує над проблемами та підводними рифами, що постають перед урядом Віктора Януковича.

Газета “Україна молода” розповідає про конфлікт, який виник між керівництвом Національного ботанічного саду і Свято троїцьким монастирем, що знаходиться на території ботсаду. В останні півроку-рік, пише щоденник, т.зв.”війна” вийшла за межі банальної сварки сусідів за свою територію: тепер у ній беруть участь і президент Академії наук Борис Патон, і прокуратура, і депутати Верховної Ради, і урядові структури. Подробиці – в статті “Реституція церковної власності”.

Боротьба з піратством породила серйозний конфлікт між студіями звукозапису і комп’ютерною індустрією. Наразі студії знаходяться в невизначеному стані. Виною тому – технічний прогрес. Слухачі “скачують” музику із Всесвітньої павутини, а сучасні CD-RW-приводи дозволяють зберігати скачані файли на компакт-дисках. А це, в свою чергу, суттєво гальмує продаж дисків в торгівельній мережі. За останніми даними, 27% американців і 13% європейців переписують музику з Інтернету. Внаслідок чого продаж компакт-дисків в 2002 році зменшився на 9%. Про те, чи можливий в цій ситуації компроміс – розмірковує газета “Київські відомості”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG