Доступність посилання

ТОП новини

Микола Мельниченко виступив у британській Національній спілці журналістів


Микола Мельниченко виступив у британській Національній спілці журналістів

Прага, 17 лютого 2003 – У понеділок у столиці Великої Британії, в Лондоні, в Національній спілці журналістів виступив колишній майор Микола Мельниченко.

У повідомленні британської журналістської спілки про цей виступ Мельниченка названо «найпершим донощиком Європи». Колишній охоронець президента України Леоніда Кучми живе у Сполучених Штатах, бо має там політичний притулок, і не дуже намагається останнім часом потрапляти в осереддя уваги. Але нині, мовиться в повідомленні британської спілки журналістів, він «вирішив вийти зі схованки», щоби приєднатися до широкої кампанії серед журналістів та активістів боротьби за свободу слова з вимогою влаштувати міжнародне розстеження загибелі українського журналіста Георгія Гонгадзе – до якого, якщо вірити записам Мельниченка з кабінету президента України, може бути причетний сам Леонід Кучма.

Національна спілка журналістів Великої Британії та Ірландії ініціювала нещодавно відкритого листа до британського прем’єр-міністра Тоні Блера з закликом зробити все можливе, щоб забезпечити належне розстеження справи Георгія Гонгадзе, й надати щонайбільшу підтримку з боку британського уряду незалежному розстеженню цієї справи, якого вимагає Парламентська асамблея Ради Європи. Записи Миколи Мельниченка мають вагу в цій справі, мовиться в листі, що його планується передати британському прем’єрові в березні. Під листом, відкритим для підпису, вже підписалися кілька членів британського Парламенту, провідних журналістів телерадіокорпорації БіБіСі, інших журналістів, учених і діячів української громади Великої Британії. «Сподіваємося, що ви, – мовиться в зверненні до прем’єр-міністра Великої Британії, – дасте чітко знати і президентові України, і відповідним органам Європейського Союзу та Ради Європи, що Велика Британія вважає вирішення цієї справи питанням принципу».

Тим часом зустріч Миколи Мельниченка в британській Національній спілці журналістів тривала в понеділок до пізніх вечірніх годин. Про неї – в наших дальших передачах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG