Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України вiдкидає звинувачення в постачаннi до Iраку ракетних двигунiв для ракет "Ас-Самуд-2"


МЗС України вiдкидає звинувачення в постачаннi до Iраку ракетних двигунiв для ракет "Ас-Самуд-2"

Про це заявив сьогодні держсекретар українського МЗС Юрiй Сергеєв.

Такі звинувачення вже кілька разів публікував британський щоденник "Ґардіян", останнього разу – вчора.

Як сказав Сергеєв, "Такi обвинувачення неможливо розглядати iнакше, як чергову спробу перекласти на нашу державу вiдповiдальнiсть за дiї тих, хто дiйсно причетний до порушень режиму санкцiй стосовно Iраку".

Держсекретар також повiдомив, що такi двигуни в Українi "нiколи не вироблялися, крiм того, iснуюча система експортного контролю робить неможливим несакцiонований транзит такої кiлькостi двигунiв через територiю України", – додав вiн.

"Образливо, що таке вiдоме видання, як "Ґардіян", у гонитвi за дешевими сенсацiями розмiнюється своїм авторитетом", – сказав Сергеєв.

Учора в інтерв’ю для Радіо Свобода автор публікацій у "Ґардіян" Ричард Нортон-Тейлор заявив: "Як Ви знаєте, кожен журналіст покладається на свої джерела, і мої джерела в західних розвідках кажуть, що жодних сумнівів немає: двигуни цих ракет українські, чи поставлені українськими компаніями. Чи знала, чи наскільки про це знала українська влада – це інша справа. Я стежу за цією темою вже дуже довгий час, і в мене є дані з достовірних джерел, інакше я би цього не писав", – заявив автор статей у газеті "Ґардіян".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG