Доступність посилання

ТОП новини

Вечірня Свобода: Кримінал в Україні. Кримінальні методи в боротьбі проти блоку Віктора Ющенка.


Вечірня Свобода: Кримінал в Україні. Кримінальні методи в боротьбі проти блоку Віктора Ющенка.

Вечірня Свобода

Київ-Прага, 28 лютого, 2003

Василь Зілгалов

П’ятниця, 28 лютого. Сьогодні останній день зими за формально-природнім календарем, та ще й пісний за православним. Так що, саме час говорити про буденні речі, називати їх своїми іменами. Звичайно, наших слухачів цікавить не сам календар по собі, а ті зміни, які в ньому трапляються і можуть трапитися найближчим часом. І чи принесуть вони людям щось добре, обнадійливе.

Тим часом, календар подій в Україні досить похмурий. У Києві, наприклад, повідомили, що управління боротьби з організованою злочинністю захопило вже, здається, дванадцятого “вовкулака”, тобто “перевертня” в міліцейському однострої, формі, котрий тероризував громадян Києва. І ця банда “перевертнів”, здається, забила чимало людей уже, вимагаючи викупи за викрадених осіб. Також повідомлено про наступне побиття криміналами, і як виглядає організованими, ще одного активіста з об‘єднання Віктора Ющенка “Наша Україна”. Цього разу у місті Мукачів на Закарпатті. Про кримінальні методи в політиці і кримінал в Українській державі ми і дискутуватимемо.

Я вітаю гостей Вечірньої “Свободи”. Юрій Кармазін, народний депутат від блоку “Наша Україна”, голова Партії захисників вітчизни і голова підкомітету комітету з правових питань Верховної Ради. А також Олег Єльцов журналіст, керівник Інтернет-проекту “Україна кримінальна”.

Я хочу ще раз згадати про досить своєрідну політичну формулу, що її вивів свого часу американський історик Джеймс Мейс. Він писав в одному з політичних журналів у Києві, що фактична модель української економіки залишається трикутником, який було видно вже у 70-х роках. Він пише, що номенклатурники, цеховики і кримінальні структури – це такий трикутник, в якому завжди можуть використати, наприклад, ті ж самі цеховики, інші сторони трикутника, щоб задушити більш продуктивних конкурентів.

Я хочу запитати вас, шановні гості, у полі зору останніх подій, виходу криміналу, так би мовити, на відкриту політичну арену в Україні. Наскільки реальна оця формула, оцей трикутник української реальності, української демократії? Тобто, про номенклатурників, цеховиків, які стали сьогодні бізнесменами, більше політиками і про кримінальні структури.

Юрій Кармазин

Я вважаю, що ви, на жаль, праві. На жаль, цей трикутник є. Більше того, сьогодні ці цеховики є поважні не просто бізнесмени, вони є поважні депутати у Верховній Раді України. На жаль, є і таке. І я ловив себе на думці, скільки таких людей сидить у Верховній Раді. Я це говорю не для того, щоб ганьбити Верховну Раду, я кажу для того, щоб очиститись. Щойно Верховна Рада підтримала мій депутатський запит по, так званій, спільній діяльності в Одеському порту, внаслідок якої Україна втратила сотні мільйонів доларів, і мала втратити більше 300 мільйонів доларів. А вже там, мабуть, під сотню наближається. Це тільки слідство покаже, скільки втрачено. Нам говорили, що це добре. Але ж все це відбувається під виглядом спільної діяльності і так далі. Лобіюється депутатами. І так: тільки виникає якась небезпека, зразу в депутати, чи місцевих рад, чи Верховної Ради.

А зараз інша в нас пошесть пішла. Тільки загроза притягнення до кримінальної відповідальності, і зразу в судді. Тому що ми не звертаємо уваги, що відбувається. 9 тисяч суддів у державі, і всі мають недоторканість пожиттєву. Тобто, не 450 депутатів, які на виду у суспільства, а набагато більше.

І сьогодні, коли є перше чергове призначення на 5 років, страшна ситуація. З криміналом наша партія зіштовхнулася, і ми зараз даємо йому бій. Бо члена нашої партії Валерія Кравченка застрелили 22 грудня в Одесі. Буквально в центрі міста, 4 постріли. Сьогодні ми знаємо відповідь, хто вбивці. І з сторінок “Дзеркала тижня”. Спасибі їм за це, фактично видно, хто ці вбивці.

Для того, щоби не повісили вбивство Гонгадзе на інших людей, мені довелось оприлюднювати з трибуни Верховної Ради ті повідомлення, які я отримав на свою електронну адресу. Саме тоді, коли мені повідомили працівники прокуратури, що зараз дехто з, так званих, “оборотнів”, нібито вбивали Гонгадзе. Вони не вбивали Гонгадзе. Вбивали зовсім інші люди. Тому така небезпека, про яку ви сказали, є. Небезпека дуже серйозна. Я ніколи не думав, що можна сидіти в тюрмі по звинуваченню за вбивство людей і одночасно, ніби-то, дарувати автомобілі, причому дорогі, “Тойота Ленд Круізер” і так далі. А це з випадку братів Буряків, які засуджені до найвищої міри покарання – пожиттєве утримання. Я зараз дивлюся, мати прийшла на прийом і каже: “Почніть депутатське розслідування. Моїх синів посадили нізащо. Для того, щоб забрати у них майно”. І я перевіряю, ви знаєте, вони сидять в колонії, а в цей час в Харкові вони, нібито, дарують своє майно, яке вже мало бути конфісковано на користь держави.

Звертаюсь до Генеральної прокуратури. Раз, другий, третій... Дивують, що ж таке? А виявляється слідчий загубив і кулі, і пістолет, і по слідчому вже й справу кримінальну припинили в зв‘язку з закінченням строку давності притягнення до кримінальної відповідальності. Суд припинив, тобто визнав винним. І в мене вже сумніви, а чи сидять винні? Більше того, я вже тепер переконаний, що сидять не винні. І я вимагаю від Генеральної прокуратури вже 8 місяців взяти до свого впровадження цю справу через новоз’ясовані обставини.

Кримінал сьогодні кругом. Ви бачите, яка репресія пішла на депутатів від блоку “Наша Україна”. Колосальні репресії. Депутата міської ради б‘ють в одному місці, в другому місці. Ніяких адекватних заходів немає. Кримінал розповсюджує від 2 до 4 мільйонів листівок на крейдованому дорогущому папері. Кожна гривню коштує. На блок Ющенка і блок Тимошенко, щоб зіштовхнути їх між собою. Знову не розкрито.

Василь Зілгалов

Пане Кармазін, ми ще про це будемо говорити. А поки що я хочу запитати журналіста Олега Єльцова саме про цю формулу, з якої ми починали. Але зараз у нас на зв”язку радіослухач, який має запитання по темі нашої розмови.

Радіослухач

Добрий вечір, добродії. Запитує Петро. Йшлося про трикутник. Чи належить до вершини цього трикутника українська масонська ложа “СС”? Хотів би почути відповідь від пана Кармазіна.

Василь Зілгалов

Дякую за запитання. П.Єльцов, виникає питання, про той трикутник, про який Дж.Мейс писав. Він, мабуть, умовний, його можна було б зробити і колом, і якоюсь іншою фігурою – якщо говорити про формулу влади, і про зв”язок криміналу з цієї владою в Україні. Як ви вважаєте?

Олег Єльцов

Я все ж таки зробив, щонайменш, чотирикутником цю фігуру. Оскільки, на моє велике переконання, зараз однієї з найбільших кримінальних небезпек є правоохоронні органи держави. Це дуже важко виправити, це дуже небезпечно. Я розумію, що велика небезпека і чиновники найвищого рівня, і криміналізовані депутати, які за словами Кармазіна, прийшли за кримінальним “дахом”. Але дивіться, що було на початку 90-х. Був страшний рекет, якого всі ніби-то боялися. Ну, принаймні, пересічні громадяни. Чому він був? Держава трохи спочатку розгубилася. Але виявилося, що достатньо було команди – 95-й – 96-й рік –“мочити”, говорячи міліцейсько-кримінальною мовою, і все, їх немає, їх не стало. Але, на жаль, на їх місце сіли правоохоронні органи. Передусім ті, хто з тією організованою злочинністю бореться. Це УБОЗи, це прокуратура, яка мусила б контролювати оці порушення закону. Це податкова інспекція. Я не кажу вже про СБУ.

Річ у тім, що спецслужби за радянських часів це був такий собі “старший брат”, який контролював діяльність інших правоохоронних відомств. Зараз чомусь цю функцію прибрали від СБУ. Я вважаю, що спецслужба мусила б цим займатися. А передали їй частково функцію боротьби з видами злочинів, якими займаються інші структури. Завдяки цьому служба корумпувалася, так само як й інші. Нагляд прокурорський геть відсутній. Це достатньо чітко видно в конфлікті “Піскун-Потебенько”. Вони почали пікетуватися генпрокурорськими компроматами.

Те, що оприлюднив пан Потебенько проти Піскуна, тут питань вже просто немає. В будь-якій країні такий генпрокурор, як Піскун, і дня не просидів би в своєму кабінеті. Але всі ці відомості пан Потебенько чудово знав, коли він був Генпрокурором. Виникає питання: чому він не поклав цьому край? Тай йдеться про мільйони. Будь-ласка, хто цікавиться деталями може зайти на мій сайт “Україна кримінальна” - http://www.cripo.com.ua/ , там все розписано в деталях. Це страшно. Або те, що зараз розповсюдилося, знову ж таки – функція прокуратури, не допустити тортури. Тортури стали нормальним явищем в правоохоронних органах. Цьому не кладеться край, і ніхто не знає, що з цим робити. Бо це є велика проблема.

Василь Зілгалов

Дякую. В нас є знову слухач, який має запитання до наших гостей.

Слухач

Добрий вечір. Це з Києва Анатолій. В мене запитання до Юрія Кармазіна. Я слідкую за його діяльністю. І дуже схвалюю його роботу. Верховна Рада прийняла багато законів. Але значна кількість тих законів низької якості, бо весь час вони коригуються і доповнюються. Запитання таке: причина цього явища? І друге: чому б не прийняти закон про відповідальність за низьку якість розроблених законів законодавцями. А потім, коли вже закони прийняті, то відповідальність за невиконання законів всіма – від президента і до самих низів.

Василь Зілгалов

Питання слушне. Пан Кармазін, я думаю, ви почнете про це відповідати. Ми ж лише трохи узагальнимо це питання – чи буде, нарешті, колись прийнятий закон, який покладе край беззаконню?

Юрій Кармазін

Хотів би відповісти нашим слухачам – Анатолію і Петру, що я абсолютно з вами погоджуюся. Тому що люди, які готують закони, зокрема, прем’єр-міністр України, адже більшість законів іде від уряду, ще не зрозуміли, що сьогодні відбувається і які законодавчі акти потрібні державі Україна. Вони ще просто не усвідомлюють. Приклад наводжу – подають закон про внесення змін до закону про власність. То візьміть же весь закон передивіться, він же 91-го року! Там же власність інших республік Союзу є. Там є власність, якої давно вже в Конституції немає. І коли я виступаю, кажу – люди добрі, та зупиніться! Давайте повністю переробимо весь закон і не буде тричі витрачати на нього час. Адже що на весь закон, що на одне речення виділяється ж один і той же термін.

Нерозуміння, повна відсутність присутності секретаріату Верховної Ради, зокрема, пана Зайчика, який подає, готує голові Верховної Ради документи. Більше того, я не можу потрапити з приводу цих законів до Голови Верховної ради Литвина. І тепер я йому розказую на всіх засіданнях Верховної Ради, поки дійде до совісті, що треба сісти й вислухати. Це і є відповідь – чому ми не можемо. Всього-то треба півсотні законів. Сьогодні ж існує дві з половиною тисячі. І буде ще існувати багато, якщо ми цього не зробимо. Звісно, добре було б, щоб низької якості не було, але тут кілька суб’єктів є. І депутати, і кабінет міністрів, і президент.

Тепер пану Петру відповідаю. Переді мною папірець Ордена Святого Станіслава. Цитата: “Перед нагородженням кожна особа подає на розгляд Ордену анкету, засвідчує згоду на прийняття нагород та готовність зберігати вірність принципам Ордена. ” Тобто, це говорить про масонську складову цього Ордену. Я не хочу сказати – масонський він сьогодні чи ні в повному розумінні. Але масонська складова цього Ордену є. Бо якщо є готовність, а в нас генерали поприймали присягу під шаблюкою невідомо кому і хто в них приймав цю присягу. Я вважаю, що правильно зробив представник Служби безпеки Володимир Радченко, який вибачився за це. Я не погоджуюся з паном Єльцовим про корумпованість Служби безпеки. Сьогодні це якраз один з найчистіших органів, який залишився. Це треба відзначити.

Але інше питання, що підсунули сьогодні указ президенту, яким податкова адміністрація має сама боротися з тими, хто попав під корупційні прояви, і треба їй же направляти матеріали. Леоніде Даниловичу Кучма, прошу, скасуйте цей указ. Скасуйте таємний указ, яким ви сьогодні замість політбюро самі затверджуєте прокурорів і суддів. Ви викликаєте їх в Адміністрацію Президента на співбесіду, в неконституційний орган. І таким чином потім пан Піскун підписує накази про призначення прокурорів. Це верх криміналізації! І цей “верх” знаходиться на вулиці Банковій в Адміністрації Медведчука! А Медведчук, якраз, таким чином, узурповує цю владу і вчинює, таким чином, також кримінальний злочин. Бо він розуміє, що цей указ є неконституційний. Що він узурпує владу українського народу. Який говорить, що президент – це одне, а прокуратура – це інше. Прокуратура є незалежна. Звертаюсь до Святослава Піскуна – припиніть виконувати незаконні вказівки Адміністрації, інакше вас перестануть поважати, як Генерального прокурора.

Василь Зілгалов

Я хочу звернутися до редактора, керівника Інтернет-сайту Олега Єльцова. У нас було повідомлення про 12-го члена цієї групи “перевертнів” у міліцейських одностроях, які тероризували населення Києва. Також сьогодні є повідомлення про те, що на Полтавщині ліквідовано велику наркологічну лабораторію. В мене виникає питання: оці повідомлення, це є такі одиничні факти на великому тлі криміналу в Україні. Ви можете порівняти оці факти –скільки піймали, а скільки не піймали? Скільки відкрили, а скільки ні? Які масштаби криміналу в Україні?

Олег Єльцов

Я б сказав коротко – тотальні. Якщо йдеться про органи правопорядку, то рівень криміналізації – тотальний. І через те, я вважаю, що це найнебезпечніше явище. Оскільки це є фактично кримінальна організація, яка наділена владою. При зброї, захищена законом, яка має грандіозні можливості просто робити на цьому бізнес. Я не кажу про всіх. Абсолютно чітко можу сказати: є порядні люди, які працюють за копійки. Але мені здається, що це абсолютно штучно зроблене таке становище, коли люди отримують копійки, і вони вимушені щось там наварювати. Ви уявляєте, людина в погонах мусить якось там викручуватися і заробляти гроші.

Зараз розкручують оцих “перевертнів”. Я не хочу їх виправдовувати, я не є адвокат, але в мене є сумніви що все так, як подає міліція зараз. Оскільки я трохи знайомився зі станом цієї справи, і знаю, як працювали працівники УБОЗу, зокрема, столичного, з одним з перевертнів – своїм колишнім колегою. Як вибивали з нього свідчення. Людина півроку провела в лікарні, їй робили три операції. Якщо він злодій, то доведіть це професійно, фахово. Знайдіть підтвердження злочинній діяльності і засудіть його. Але, якщо ви цього не можете зробити, то в мене є великий сумнів, що він є злочинець.

Друге. Зараз я на сайті друкую вже другу подачу про те, як розкривалося вбивство білоцерківського прокурора. Це страшні речі. Це тотальні тортури. Є людина підозрювана, яка, начебто викинулася з вікна, яка, виявляється, абсолютно невинна в замаху на цього прокурора. Є й інша людина – працівник міліції, який півтора роки просидів в ізоляторі тимчасового утримання, а там не можна тримати понад 10 діб. Чому саме там? Тому, що це “господарство” міліції, там вони роблять з людьми все, що завгодно.

Я нещодавно спілкувався з одним знайомим – працівником правоохоронних органів, який обіймає достатньо високу посаду і є досвідченою людиною. Я його по-дружньому питаю: що ви робите? Чому ви перевели процедуру розкриття злочинів просто в тортури? У вас там якісь злодії тотально сидять? Він каже – ні. Що, мовляв, ти знаєш, я дуже гуманна людина, я заборонив тяжкі тортури своїм працівникам. Він це ставить собі в плюс. Тяжкі тортури він заборонив. А оця “ластівка”, я думаю більша частина людей, котра побувала в руках міліції знає, що це таке. Це – не тяжкий, це гуманний підхід нашої міліції до підозрюваних.

Василь Зілгалов

Дякую.

Юрій Кармазін

Я вважаю, що не можна так все узагальнювати. Не відомо , що там по цим перевертням. Там були і прокурорські працівники, там не все так однозначно. Хоча мені відомо, що там підвішували за наручники і так далі.

Але, в переважній більшості, там служать порядні працівники, особливо кримінальному розшуку. В карному розшуку заробітна плата менше, звання менші – ми поставили в нерівні умови цих працівників. Реформування цієї системи мало відбутися, і воно потрошки відбувається, але поки що погано. Потрібно, по-перше, - дотримання Конституції і прав людей. І по-друге, відокремити слідство, як записано в Конституції. Тобто потрібне створення підрозділів досудового слідства, треба вивести слідство з податкової, з прокуратури, щоб не залежав прокурор від висновку звинувачення, який він затвердив.

Олег Єльцов

Але хто цим має займатися – прокуратура, очевидно? Добре, утриманці СІЗО звертаються до прокуратури і що? Жодного результату.

Юрій Кармазін

Ви розумієте, є результат, але не так часто як треба. Конкретний приклад про братам Бурякам. Я звертаюся до Генпрокурора і показую: матеріали судової експертизи сфальсифіковані. Хіба це не підстави для перегляду? Я вже був у Генпрокурора двічі, не можуть зрушити ситуацію з місця. Чому? Місцевий прокурор з Харківської області приїжджає, падає навколішки, каже – давайте я сам буду розбиратися. А в Генпрокурора не вистачає сил грюкнути кулаком, бо він не самостійна фігура.

Сьогодні він з кимсь не так поговорив чи зустрівся з кимось з опозиції – і його можуть просто звільнити з посади. Він не захищений. Треба терміново вносити зміни до Конституції. І цього сьогодні не розуміють в парламенті. Поки не внесемо зміни, буде те, що сьогодні маємо.

Василь Зілгалов

Дякую. Завершуємо першу тему –“Кримінальна ситуація в Україні”. Друга тема – “Кримінальні методи в політиці” і прояви тут останнім часом системних явищ.

Шановні гості, тепер про географію. Ви, пане Кармазін, сказали про Одесу, це було у грудні минулого року. Тепер Суми - побитий представник “Нашої України”, також - Христинівка, Мукачево. Чи це випадково такий широкий обхват і майже одночасно?

Юрій Кармазін

Ви ще порахували не все. Злодіяння по відношенню до “Нашої України” почалися дуже давно. І вони йдуть зверху. Хочу, щоб громадяни України про це знали: ставиться питання так званим антикризовим комітетом, який створений з силових структур, пред’явити звинувачення Ющенку і його найближчому оточенню, зокрема, Петру Порошенку, іншим, щоб зняти цих людей з передвиборчих перегонів. І далі ідуть удари, бачать, що це проходить, ніяких заяв президент не робить щодо тих листівок, які розповсюджуються масовими тиражами! Заяв немає ! А хто ж гарант Конституції? Президент. Де відповідні звернення, де відповідальність за нерозкриття?

Хто розкрив ту справу з вантажівками з гримучою сумішшю, які були напередодні акції “Повстань Україно”? Всім показували по телебаченню, що їх завезли і загубили під Києвом. За цими фактами порушені криміналі справа, і вони розкриті? Кого покарали?

А я кажу: ті вантажівки були просто провокацією, і нічим іншим, проти опозиційних сил. А те, що іде по Сумах, Одесі… Зникають люди! То з “Реформи і порядок” – глава обласної організації партії, то з “Громади”, то з оточення “Нашої України” позникали люди, які підтримували Гурвіца на минулих виборах. Але вони позникали тільки з одної сторони! З іншої сторони ніхто не зникає і в аваріях ніхто не гине. Хай вони здравствують, але хай не працюють проти цієї держави!

Я підготував депутатський запит на сесію Верхової Ради і запит до керівника СБУ щодо листа з грифом “таємно” української соціал-демократичної спілки молоді, яка ставить завдання і заповнює кадровим резервом всі управління облдержадміністрацій. Це зразу говорить про вплив, але все це під грифом “таємно”.

Чи не є це підготовка до захоплення влади соціал-демократами? Я хочу задати це питання голові СДПУ (о) і голові СБУ. Для чого в нас СБУ? Щоб розкривати заговори тих, хто хоче з краденими грошима зробити в цій державі переворот.

Василь Зілгалов

І в нас є слухач.

Слухачка

Я хотіла подякувати пану Кармізіну, що він дуже активний, я його підтримую. Але хочу спитати – чи президент цього не бачить, і коли це страшне закінчиться , щоб нас колотило! Що ж це робиться в державі – страшне!

Василь Зілгалов

Це таке риторичне питання, питання відчаю. Пане Єльцов, співвідношення “кримінал-політика” – наскільки воно реальне і масштабне в Україні?

Олег Єльцов

Я не є членом ні “Нашої України”, ні іншої партії. Я, можливо, додам до цієї теми щось як журналіст. Днями, я не пам’ятаю, в якій області, представник адміністрації президента Савенко ( він голова управління по зв’язках з інформацією, дуже хитра назва) заявив, що в Інтернеті такий бруд ллють на державу ці опозиційні видання і не несуть за це ніякої відповідальності. Пан Васильєв говорив про це теж. Це говориться не вперше.

Я приходжу до висновку, що люди готують грунт, щоб заборонити таку волю в Інтернеті. А що їх лякає? Чому ми не несемо відповідальності? Я не є партійне видання, я просто незалежна людина. Якщо є кримінал чи в лавах опозиції, чи в органах влади – я про це пишу. Що значить “ллю бруд”? Якщо це називається бруд, то хто його ллє? Сама влада на себе. Здебільшого фігурують в матеріалах представники влади. Може, навіть було б краще, якщо б це була опозиція, оскільки вона не має тих важелів і можливостей розкрадати, порушувати закон, як представники влади. Влада це коїть!

У світі така критика є сигнал для влади, треба здолати це, щоб не було підстав для такої критики. Ні, нам кажуть що ми “ллємо бруд” і абсолютно безкарно Хочу трохи повчити пана Савенка , Васильєва і сказати, що ми повністю несемо відповідальність. Я як автор матеріалу можу відповідати в суді. І відповідаю. На жаль, не програю тим, хто подають на мене позови… Але це не є підставою нас забороняти і заганяти нас під державний контроль і державну реєстрацію. Тоді в них будуть інші важелі впливу на нас - просто заборонити. Якщо є перелік законів, за якими існує держава, навіщо мені ще десь реєструватися. Якщо я людину скривдив – я відповім в суді, якщо я збрехав – я заплачу йому за моральну шкоду і так, що можу залишитися на вулиці.

Зараз реальна інформація тікає в Інтернет. Ми знаємо ситуацію з газетами “Свобода”, “ВВ”, де постійні перевірки. На жаль, опозиційних видань мало і їм важко виживати. Усі ідуть в Інтернет, довіра до нього велика. І нас всіх хочуть перерахувати і поставити під контроль держави. Я проти цього. Якщо це іде до теми кримінальних методів боротьби з опозицією, я вважаю, це один з дуже ефективних методів. Якщо суспільство не буде знати правди, дуже просто буде боротися з опозицією.

Василь Зілгалов

Дякую. Пане Кармазін, ми маємо інформацію, що Генпрокуратура фактично відкрила низку кримінальних справ за фактами розповсюдження і фальшивих листівкою, і нападів на активістів “Нашої України”. Чи є у Вас оптимізм щодо відкриття цих справ?

Юрій Кармазін

Я оптиміст і вірю, що якщо не ця прокуратура – буде інша. Буде ще інша влада, наша, українська, замість антиукраїнської. І вона розкриє ці злочини. Я оприлюднив у Верховній Раді, що те, що робилося в Одесі на виборах до Верховної Рада, на виборах мера - суцільні підтасовки. І там була порушена кримінальна справа, Генпрокуратура нікуди не могла дітися. Зараз іде вказівка - припинити справу. Я кажу: люди, побійтеся Бога, все одно будете відповідати перед законом.

А Єльцову хочу сказати: що Ви звертаєте увагу? Хто такий Васильєв? Це канцелярист канцеляриста? Він що, процесуальна фігура, за яку гілку влади він відповідає, хто його обирав? Його не обрали б навіть в сільську раду ніде! Прийде час, буде шукати роботу, сторожем десь буде працювати. Де можна працювати, коли є штамп –печатка з підписом Медведчука? Я не впізнаю Медведчука, він зараз змінився, раніше був більш вдумливий, зараз втратив землю під ногами.

Тому не хвилюйтеся. Ухвалимо закон про канцелярію президента, де обмежимо там кількість людей , буде двісті осіб. При Кравчуку було двісті людей в адміністрації президента, сьогодні там півтори тисячі… І Ви хочете владу в цій державі? Не скоро. Я показував всьому суспільству посвідчення, яке видавалося нібито управлінням СБУ у львівські області, а насправді видавав їх начальник ДАЇ у Львівській області підполковник Сало, він був причетний до того, що за допомогою тих карток пересувався Україною контрабандний автомобіль, крадений за кордоном. То як же не будуть думати що в нас не криміналітет?..

Василь Зілгалов

Дякую, але мусимо завершувати передачу. Дякую, шановні гості.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG