Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина знайшла свою «суперзірку»


Німеччина знайшла свою «суперзірку»

Німеччина, 10 березня 2003 р. Впродовж останніх п’яти місяців німці, як заворожені, проводили кожний суботній вечір перед телевізорами. Коли по приватному телеканалу RTL розпочиналося шоу “Німеччина шукає суперзірку”, складалося враження, що міста буквально вимирали. Цю програму регулярно дивилися понад 10 мільйонів осіб, що дорівнює майже 40 відсоткам глядачів. Усіх цікавило питання, хто ж стане переможцем конкурсу, під час якого молоді таланти демонстрували свою співочу майстерність, хто зможе реалізувати для себе мрію багатьох молодих людей про кар’єру поп-зірки.

Заради досягнення цієї мети учасникам конкурсу довелося добряче попрацювати. Перед початком телешоу було зареєстровано 10 тисяч кандидатів. Журі, до складу якого входив також засновник групи “Modern talking“ Дітер Болен, провело попередній відбір, після чого залишилося лише десять кандидатів. Їх і було допущено до фінального конкурсу. Далі все вирішували телеглядачі. І от минулими вихідними Німеччина нарешті вибрала “суперзірку”. Понад 70 відсотків телеглядачів проголосувало за раніше абсолютно нікому не відомого 19-річного юнака з невеличкого містечка Зенденгорст Александра Клавса. Таким чином він з великою перевагою переміг свою головну суперницю у фіналі – 22-річну жительку Гамбурга Жульетте Шоппманн. В якості головного призу Александр Клавс отримав контракт на запис власного компакт-диску та право на щонайменше десять відсотків з прибутку від продажу дисків.

Критики припускають, що вирішальним стала не стільки майстерність Александра Клавса, скільки враження, яке він справив на переважно жіночу аудиторію, що дивилася шоу. Журналісти вже встигли назвати його “німецьким Роббі Вільямсом”. В рідному містечку Александра Клавса відбулося справжнє свято, пов’язане з його перемогою. Як повідомляється, люди на вулицях обнімалися, запалювали бенгальські вогні, пізніше містом їздили автомобільні колони та голосно сигналили. Бургомістр Зенденгорста пообіцяв влаштувати гучний прийом для переможця, коли той завітає додому. Але найбільшим переможцем конкурсу вважається сам телеканал RTL. Тільки під час фінальної передачі „Німеччина шукає суперзірку” надходження від реклами сягнули двох мільйонів триста тисяч євро. До речі, ідея проведення такого шоу належить британцям. Тільки свій конкурс вони назвали “Pop Idol“.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG