Доступність посилання

ТОП новини

Європейське управління у боротьбі з корупцією та шахрайством посилить свою діяльність


Європейське управління у боротьбі з корупцією та шахрайством посилить свою діяльність

Брюссель, 7 квітня 2003 – Рада міністрів Європейського Союзу і Європейський парламент заслухали звіт про роботу за останні три роки Європейського управління у боротьбі з корупцією і шахрайством, а також затвердили новий план роботи цієї установи. Економічні, фінансові шахрайства та корупція в Європейському Союзі набуває дедалі більших розмірів. Правоохоронці країн західної Європи вважають, що з розширенням ЄС це явище набере ще ширших масштабів. Тому Європейське управління у боротьбі з шахрайством і корупцією (англійською зветься European Anti-fraud office) розробило новий план своєї роботи на наступні кілька років.

Насамперед, кілька слів про Європейське антикорупційне управління. Формально це структура Європейської комісії, й була заснована у 1999 році, однак цей департамент діє цілком автономно від Єврокомісії. Чому? Тому що першочерговим завданням цього департаменту є виявлення і розслідування випадків шахрайства і корупції всередині європейських установ, серед функціонерів та політиків ЄС. Але Європейське антикорупційне управління планує ще розширити спектр своєї діяльності.

Звітуючи перед членами Європейського парламенту, комісар ЄС Майкл Шреєр, який керує антикорупційним управлінням, заявив, що його відомство вже нині здатне ефективно боротися з шахрайством, яке завдає фінансової шкоди інтересам Європейського Союзу обкраданням бюджету ЄС. Ця установа готова також боротися з корупцією та іншою неправовою діяльністю не лише серед представників інституцій ЄС, але і з економічною і фінансовою злочинністю при перетині транспортом кордонів між країнами ЄС та третіми державами.

Нинішня реконструйована структура Європейського антикорупційного управління, продовжив Майкл Шреєр, накопичила чималий потенціал для здійснення розслідувань корупції і шахрайства не лише всередині Європейського союзу, але і за його межами. Європейське антикорупційне управління налагодило тісну взаємодію з Інтерполом, Європолом, правоохоронцями з третіх країн, зокрема з правоохоронними органами країн-кандидатів у ЄС. Воно володіє сучасним ноу-хау у боротьбі з фінансовою і економічною злочинністю.

Після блискучого і переконливого виступу Майкла Шреєра Рада міністрів ЄС і Європарламент погодились розширити мандат Європейського антикорупційного управління.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG