Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорка та Мадрида, які претендують на проведення Олімпіади-2012, з’явився новий конкурент


У Нью-Йорка та Мадрида, які претендують на проведення Олімпіади-2012, з’явився новий конкурент

14 квітня, 2003 - Минулими вихідними на позачерговому засіданні Національного олімпійського комітету в Мюнхені німецьким містом-кандидатом був обраний Лейпціг.

Оголошення Лейпціга офіційним кандидатом від Німеччини на проведення Оліміпіади-2012 стало справжньою несподіванкою навіть для самих мешканців міста. Напередодні засідання Національного олімпійського комітету майже ніхто не сумнівався в тому, що перемога дістанеться Гамбургу. Хіба що обербургомістр Лейпціга Вольфганг Тіфензее до останнього не втрачав надію на перемогу саме свого міста, та канцлер Німеччини Герхард Шредер зробив ставку на Лейпціг, побившись об заклад з головою Національного олімпійського комітету Клаусом Штайнбахом. І не дивно, що главі німецького уряду було надзвичайно приємно оголосити в Мюнхені результати голосування, проведеного серед членів НОК.

“Переміг Лейпціг!”. Жителі самого міста зустріли ці слова канцлера з величезним захопленням. Всі вихідні на вулицях Лейпціга тривало народне гуляння, в якому взяло участь близько 50 тисяч осіб – майже кожний десятий мешканець міста. Ну, а голові Національного олімпійського комітету Клаусу Штайнбаху тепер доведеться розкошелитися і виставити Шредеру програну пляшку “дуже хорошого червоного вина”. Крім Лейпціга та Гамбурга за право бути кандидатом на проведення Олімпіади-2012 претендували також Дюссельдорф, Штутгарт та Франкфурт-на-Майні. Відповідальний за спорт у лейпцізькій мерії Хольгер Ченсе не бачить нічого дивного в тому, що врешті було віддано перевагу Лейпцігу: “Ми – це місто, з якого почалися політичні зміни в Східній Німеччині. Нам належить суттєвий внесок до справи об”єднання Європи. Крім того, Лейпціг – це найспортивніше місто в усій Німеччині”, - нагадав Ченсе. Однак шлях до Олімпіади-2012 є ще дуже довгим. Лейпцігу доведеться вступити в боротьбу з такими серйозними конкурентами, як Нью-Йорк та Мадрид. Очікується, що в міжнародному конкурсі візьмуть участь також Лондон, Париж, Рим та Москва. Остаточне рішення щодо місця проведення Олімпіади-2012 буде ухвалене влітку 2005-го року в Сінгапурі на засіданні Міжнародного олімпійського комітету.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG