Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати Америки, Великобританія та Іспанія внесли на розгляд Ради Безпеки ООН проект нової резолюції стосовно Іраку


Віталій Портников Сполучені Штати Америки, Великобританія та Іспанія внесли на розгляд Ради Безпеки ООН проект нової резолюції стосовно Іраку, де зазначається, що Багдад не скористався останньою можливістю роззброїтися мирним шляхом.

Сполучені Штати розраховують, що до середини березня Рада Безпеки проголосує запропоновану резолюцію. Про це заявив учора ввечері представник Білого дому Арі Флейшер.

Президент США Джордж Буш, виступаючи вчора у Вашингтоні, зазначив, що у проекті резолюції, підготовленої трьома країнами, чітко йдеться про те, що Ірак, відмовившись співпрацювати з ООН, не використав свого шансу врегулювати ситуацію мирним шляхом.

Радник американського президента з національної безпеки Кондоліза Райс заявила, що коли запропонована Сполученими Штатами та їхніми союзниками резолюція не буде схвалена, то єдиною можливістю уникнення війни може бути відставка та виїзд з Іраку Саддама Хусейна.
XS
SM
MD
LG