Доступність посилання

ТОП новини

Світова спільнота неоднозначно реагує на ультиматум Сполучених Штатів Іракові


-- no author -- У своєму зверненні до американського народу сьогодні вночі о 3-й годині за київським часом президент США Джордж Буш заявив: "Добігли кінця десятиліття брехні і жорстокості. Саддам Хуссейн і його сини повинні протягом 48-ми годин покинути країну. В інакшому разі ми визначимо самі час початку воєнного конфлікту".

У своєму зверненні до американського народу сьогодні вночі о 3-й годині за київським часом президент США Джордж Буш заявив:

"Добігли кінця десятиліття брехні і жорстокості. Саддам Хуссейн і його сини повинні протягом 48-ми годин покинути країну. В інакшому разі ми визначимо самі час початку воєнного конфлікту".

Президент Франції Жак Ширак критикує рішення Вашингтона, заявляючи при цьому, що на США “лягає тяжка відповідальність” за можливі наслідки війни.

За словами пана Шірака: "Немає виправдання рішенню почати війну".

Німецький канцлер Гергардт Шрьодер сьогодні у Берліні у телевізійному зверненні до народу ще раз повторив свою позицію:

"Моїм питанням було і є: чи виправдовує та загроза, котра йде від ірацького диктатора, початок війни, яка принесе смерть тисячам невинних дітей, жінок і чоловіків? У цьому випадку моя відповідь була і є – НІ".

Прем’єр Державної Ради Китаю Вень Цзябао заявив, що іракська проблема не повинна вирішуватися поза рамками ООН. Разом з тим, він закликав Багдад негайно роззброїтися.

Прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер просить у парламенту згоди на участь 45-ти тисяч британських військових у воєнній акції проти Іраку.

Прем’єр-міністр Японії Дзюн’їтіро Коідзумі підтримав позицію США, назвавши ультиматум “неминучим рішенням”.

Ірак відкинув ультиматум, назвавши його “дуже невдалим рішенням” для Іраку, всього Близького Сходу та для самих Сполучених Штатів.
XS
SM
MD
LG