Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати направляють до Іраку додаткові військові частини


-- no author -- Із Кувейту на фронт прямують підрозділи 101-ї повітряно-десантної дивізії. Понад тисячу військових США перебувають на півночі Іраку – в районах, контрольованих курдськими угрупованнями

Із Кувейту на фронт прямують підрозділи 101-ї повітряно-десантної дивізії. Понад тисячу військових США перебувають на півночі Іраку – в районах, контрольованих курдськими угрупованнями. Пентагон заявив, що там найближчим часом відкриється другий фронт.

Вашингтон планує переправити до Іраку додатково ще 100 тисяч солдатів та офіцерів. На сьогоднішній день у бойових діях беруть участь 120 тисяч американських, британських та австралійських військових.

Минулої ночі авіація союзників знову бомбардувала Багдад. Передові американські частини перебувають приблизно за сто кілометрів від іракської столиці.

Влада Іраку стверджує, що внаслідок бомбардувань у Багдаді, Басрі та інших містах загинули 350 мирних жителів. Ця інформація не підтверджена іншими джерелами.

Президент США Джордж Буш та прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер заявили учора після переговорів у Кемп-Девіді, що мета союзників у Іраку – повалення режиму Саддама Гусейна – незабаром буде досягнута.
XS
SM
MD
LG