Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація Буша сподівається, що нова генерація політичних діячів України піде шляхом реформ


-- no author -- Адміністрація Буша сподівається, що нова генерація політичних діячів України піде шляхом реформ

Березень 14, 2003 - Справа “Кольчу” залишається темною сторінкою в американсько-українських відносинах. Адміністрація США щодо запровадження реформ в Україні покладає сподівання на нове покоління лідерів та продовжуватиме співпрацювати з Україною у численних стратегічих для обох держав сферах ,мовиться у доповіді Елізабет Джоунс - помічника державного секретаря США. З Вашингтона повідомляє Михайло Мигалисько.

Елізабетг Джоунс, помічник державного серктаря США із європейських й євроазійських питань, виступила на слуханні в підкомітеті міжнародних відносин Палати представників Конгресу США. “Наші стосунки з Україною пройшли складний період. Ухвалення президентом Кучмою поставки “Кольчуг” до Іраку підірвало довір”я ...та, ймовірно, на низку питань щодо цієї справи ніколи не буде можна отримати повну відповідь , зазначила Елізабет Джоунс. За її словами, Україна далі має “стратегічне значення й відіграватиме важливу роль у майбутньому її сусідів та Європі в цілому.” Помічниця державного секретаря водночас запевнила американскьих законодавців, що попри справу з “Кольчугами” та серйозну стурбованість рівнем пошанування прав людини й демократичних перетворень в Україні, адміністрація США вважає необхідним “утримувати широмасштабні стосунки із усіма прошарками українського суспільства та зокрема з тими, котрі виступають за політичні й економічні реформи. Це в інтересах США та України”. За словами Джоунс, попри проявлені досі обмеження теперішнім керівництвом економічних та політичних реформ нове покоління лідерів уже вичікує можливості, щоб надати нового поштовху реформам”.

У цьому контексті адміністрація Сполучених Штатів зосереджує увагу на підтримці громадянського суспільства та свободи мас-медіа, які перебувають під тиском в Україні й які відіграватимуть ключову роль, щоб посприяти проведенню вільних та справедливих президентських виборів 2004-го року.

Щодо інших пріоритетних питань, як зазначає представниця американського зовнішньополітичного відомства, адміністрація Сполучених Штатів продовжуватиме підтримувати інтегрування України в європейські та євроатлантичні структури, поглиблюватиме уже добру співпрацю з Україною у стратегічних питаннях та в війні з тероризмом. Як зазначила Елізабет Джоунс помічниця державного секретаря США з європейських питань, адміністрація США бажала б, щоб Україна активно посприяла у вирішенні придністровського конфлікту у Молдові.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG