Доступність посилання

ТОП новини

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сподiвається, що Велика Британiя пiдтримає Україну в питаннi пiслявоєнної вiдбудови Iраку


-- no author -- Про це Володимир Литвин заявив сьогодні у Лондонi, де виступив з доповiддю "Європейський вибiр України" в Королiвському iнститутi мiжнародних вiдносин у рамках офiцiйного вiзиту до Великої Британiї.

Про це Володимир Литвин заявив сьогодні у Лондонi, де виступив з доповiддю "Європейський вибiр України" в Королiвському iнститутi мiжнародних вiдносин у рамках офiцiйного вiзиту до Великої Британiї.

"Україна надзвичайно зацiкавлена в участi у пiслявоєнному вiдновленнi Iраку, тим бiльше, що у нас є значний досвiд саме у нафтовiй галузi", - наголосив Литвин. Спiкер нагадав, що в Українi добре розвинуте вiдповiдне машинобудування, є фахiвцi, якi освоювали нафтовi родовища в Росiї. "У нас є i робочi руки, i незадiянi потужностi", - зазначив вiн.

За словами голови Верховної Ради України, Україна очiкує на пiдтримку з британського боку. Вiн повiдомив, що в понедiлок до Британiї прибув секретар Ради нацiональної безпеки i оборони України Євген Марчук, який має намiр обговорити це на рiвнi вiйськових вiдомств. Крiм того, 4-5 травня українська делегацiя вирушає до Вашингтона, де також збирається обговорити це питання.
XS
SM
MD
LG