Доступність посилання

ТОП новини

Новим послом США в Україні буде кар’єрний дипломат Джон Едвард Гербст, який зараз є послом США в Узбекистані


Михайло Мигалисько Новим послом США в Україні буде кар’єрний дипломат Джон Едвард Гербст, який зараз є послом США в Узбекистані

Вашингтон, 29 квітня 2003 - Посол Джон Едвард Гербст належить до групи старших кар’єрних дипломатів – класу міністрів-дорадників у зовнішньополітичному відомстві Сполучених Штатів Америки. До призначення у двохтисячному році послом в Узбекистані він обіймав посаду генерального консула в Єрусалимі та працював політичним радником у посольствах США в Тель-Авіві, Ріаді та Москві. 51-річний посол Гербст вільно розмовляє російською мовою, а пострадянський простір йому відомий ще й з огляду на те, що в державному департаменті, в період адміністрації президента Білла Клінтона, він обіймав також посаду першого заступника спеціального посланця США у справах нових незалежних держав. Слід зазначити, що кожна кандидатура на посаду посла після її висунення адміністрацією США повинна пройти через процес слухань та ухвалення в сенаті – верхній палаті Конгресу США.

В інтерв’ю радіо “Свобода” президент Українського конгресового комітету Америки Михайло Савків так оцінив діяльність теперішнього американського посла в Україні Карлоса Паскуаля та призначення нового головного американського дипломата в Україні: «Український конгресовий комітет Америки був дуже задоволений, думаю, діяльністю посла американського в Україні Карлоса Паскуаля впродовж трьох років. Він дуже знаний був і перед тим, як поїхав до України, дуже багато працював над справами з Україною, і я вважаю, що за тих три роки дуже багато змінилося в Україні, і Сполучені Штати більше зацікавилися завдяки Карлосу Паскуалю ситуацією в Україні. Дуже мало що знати про нового призначеного посла Гербста в Україну, і я гадаю, що в наступних місяцях перед його номінацією довідаємося більш докладно ».

Зрештою в повідомленні адміністрації Білого дому не вказано на те, коли теперішній посол Карлос Паскуаль завершить дипломатичну діяльність в Україні й коли на його місце прийде новий посол. Хоча не виключено, що йдеться про традиційну трирічну ротацію дипломатичних службовців. Згідно з достовірними джерелами, після повернення з України посол Карлос Паскуаль і далі займатиметься питаннями України в рамках його нової діяльності в офісі державного департаменту у справах американської урядової допомоги колишнім радянським республікам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG