Доступність посилання

ТОП новини

Президент Російської федерації висловився за продовження реалiзацiї проекту створення росiйсько-українського лiтака Ан-70


-- no author -- "Росiя вже проiнвестувала цей проект, i чимало. Тому ми хотiли б, щоб вiн був завершений", - сказав Володимир Путiн сьогодні в Ялтi, вiдповiдаючи на запитання журналiстiв пiсля зустрiчi з українським Президентом Леонiдом Кучмою.

"Росiя вже проiнвестувала цей проект, i чимало. Тому ми хотiли б, щоб вiн був завершений", - сказав Володимир Путiн сьогодні в Ялтi, вiдповiдаючи на запитання журналiстiв пiсля зустрiчi з українським Президентом Леонiдом Кучмою.

При цьому Путiн наголосив, що "головне – заздалегiдь визначитися з ринком збуту цiєї продукцiї: хто i на яких умовах буде купувати цей лiтак". Як заявив пан Путiн, "Росiя зацiкавлена в пiдтримцi аерокосмiчних комплексiв Росії i України". "Тому ми не повиннi забувати i про проект Ан-70, тим бiльше що грошей у нього вкладено немало", - сказав російський президент.

Питання про цей лiтак стало спiрним .Днями Головнокомандувач ВПС генерал-полковник Володимир Михайлов заявив, що лiтак Ан-70 багато в чому втратив перспективу за тi роки, якi минули від часу його розробки. Володимир Михайлов нагадав, що пiд час випробувань Ан-70 виявлено 382 серйозні недолiки, сталося 52 зупинки двигуна в польотi. "Серйозний недолiк – перевищення двигуном цього лiтака норм шумностi, якi висуває мiжнародна органiзацiя IКАО", - говорить вiн.

Заступник головкому військово-повітряних сил генерал-майор Дмитро Морозов висловився з цього питання ще бiльш категорично: "Програма Ан-70 абсолютно безперспективна, веде в глухий кут, тому в Мiноборони Росiї вважають за неможливе використання цiєї машини як вiйськово-транспортного лiтака середнього класу".
XS
SM
MD
LG