Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч на вищому рівні з питань створення міжнародного газотранспортного консорціуму відбудеться наприкінці травня у Києві, а 7 травня триватиме тристороння зустріч з цього питання – також у столиці України


-- no author -- Про це повідомив Президент Росії Володимир Путін на спільній з Президентом України Леонідом Кучмою прес-конференції у Форосі.

Про це повідомив Президент Росії Володимир Путін на спільній з Президентом України Леонідом Кучмою прес-конференції у Форосі.

За словами Кучми, українська сторона задоволена ходом переговорного процесу. Він вважає, що треба «не зволікати з остаточним рішенням щодо створення консорціуму, а зробити все, щоб цей проект побачив життя».

Як сказав Путін, до осені потрібно вийти на певні домовленості і зробити техніко-економічне обґрунтування проекту консорціуму. За його словами, потрібно провести «аналіз технічного стану газової системи України і підрахувати, скільки необхідно вкласти ресурсів, щоб не тільки підтримати» газотранспортну систему України, «але й збільшити її пропускну спроможність».

За словами Володимира Путіна, під час переговорів ішлося про те, що Україна може стати транзитною країною для транспортування нафти з Росії, а також питання взаємодії двох країн у сфері енергетики.
XS
SM
MD
LG