Доступність посилання

ТОП новини

8-9 травня в Люблiнi в Польщі вiдбудуться Днi спецiальної молитви за поглиблення польсько-українського дiалогу


-- no author -- Таке рiшення ухвалили у Варшавi учасники чергового пленарного засiдання Конференцiї Єпископату Католицької церкви Польщi, присвяченого 60-й рiчницi подiй на Волинi 1943-1944 рокiв.

Таке рiшення ухвалили у Варшавi учасники чергового пленарного засiдання Конференцiї Єпископату Католицької церкви Польщi, присвяченого 60-й рiчницi подiй на Волинi 1943-1944 рокiв.

У Днях спецiальної молитви вiзьмуть участь представники Католицької церкви Польщi i Української греко-католицької церкви.

Єпископи обговорили можливiсть ухвалення документа, який би закликав полякiв i українцiв до об''єднання. Прикладом такого документа може служити лист польських єпископiв до нiмецьких "Прощаємо i просимо вибачення" 1965 року.

Голова групи з питань контактiв з представниками УГКЦ єпископ Рiшард Карпiнський вважає, що ця справа досить складна, оскiльки документ треба направити всьому українському суспiльству, а не тiльки греко-католицькiй церквi, яка представляє лише невелику його частину.

Водночас, польськi єпископи наголошували, що пiд час подiй на Волинi 1943-1944 рокiв загинули не тiльки поляки, а й українцi, тому необхiдне взаємне прощення.
XS
SM
MD
LG