Доступність посилання

ТОП новини

Єпископи Української Греко-Католицької Церкви звернулися до українців і поляків з приводу трагічних сторінок спільної історії двох народів


-- no author -- Зокрема, єпископи звернули увагу на події, що сталися у 1943-му році на Волині. Глава УГКЦ, кардинал Любомир Гузар на сьогоднішній прес-конференції у Львові зазначив, що у ставленні до минулого потрібні “розуміння і примирення”.

Зокрема, єпископи звернули увагу на події, що сталися у 1943-му році на Волині. Глава УГКЦ, кардинал Любомир Гузар на сьогоднішній прес-конференції у Львові зазначив, що у ставленні до минулого потрібні “розуміння і примирення”.

Кардинал Любомир Гузар вважає, що у кривавому збройному конфлікті на Волині винні і поляки, і українці, але сьогодні суспільства не мають права виховувати молодь у дусі взаємної ненависті. Адже потрібно визнати, що суспільство українців і поляків не має альтернативи – Україна, як і Польща, прагне стати членом Євросоюзу. Кардинал Любомир каже: «Ми будемо дуже вдячні державі, якщо вона підтримає цю нашу ініціативу примирення».
XS
SM
MD
LG