Доступність посилання

ТОП новини

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся до Президента України Леонiда Кучми з клопотанням про присвоєння видатному письменнику i громадському дiячевi Олесю Гончару звання Героя України посмертно


-- no author -- Як повiдомляє iнформуправлiння парламенту України, Литвин пiдтримав численнi звернення представникiв наукових i лiтературних кiл, якi в зв''язку з недавнiм святкуванням 85-ї рiчницi вiд дня народження Олеся Гончара порушують питання про вшановування його пам''ятi українською державою.

Як повiдомляє iнформуправлiння парламенту України, Литвин пiдтримав численнi звернення представникiв наукових i лiтературних кiл, якi в зв''язку з недавнiм святкуванням 85-ї рiчницi вiд дня народження Олеся Гончара порушують питання про вшановування його пам''ятi українською державою.

Спiкер наголосив, що "високохудожнi твори великого майстра - талановите вiдображення цiлої епохи". "Справою життя Олеся Гончара було вiдстоювання миру - спочатку зі зброєю в руках, потiм полум''яним художнiм словом, а особливо безпосереднiм керiвництвом дiяльнiстю Комiтету захисту миру", - йдеться в документi.
XS
SM
MD
LG