Доступність посилання

ТОП новини

Надходять цілком суперечливі повідомлення про аварію літака в Демократичній Республіці Конґо


-- no author -- Речник конґолезького уряду заявив, що підтверджена загибель принаймні семи осіб, яких викинуло з літака на висоті 10 тисяч метрів.

Речник конґолезького уряду заявив, що підтверджена загибель принаймні семи осіб, яких викинуло з літака на висоті 10 тисяч метрів.

Працівники міжнародного летовища столиці Демократичної Республіки Конґо, Кіншаси, говорили для агентства Асошієйтед Прес про майже 130 загиблих унаслідок аварії, коли в літака приблизно на 40-й хвилині польоту відірвався люк-рампа вантажного відділення. Кількість тих, хто пережив аварію, теж напевно не відома; повідомляють про кількадесят осіб, що повернулися на землю, коли пілоти після інциденту посадили літак у Кіншасі. Літак Іл-76 із відсутнім люком, що стоїть на летовищі в Кіншасі, за повідомленнями, має позначення Ukrainian Cargo Airways, тобто Українська авіаційна транспортна компанія Міністерства оборони України.

Водночас у Києві речник Міноборони України Костянтин Хівренко, що його цитує російське агентство ІТАР-Тасс, заперечив усі такі повідомлення. Він заявив, що, за словами генерального директора Української авіаційної транспортної компанії Андрія Кукіна, «ані люди, ані вантаж, ані літак не постраждали», коли приблизно на 40-й секунді польоту настала розгерметизація на висоті 2 тисячі 200 метрів.

Версію про відсутність жертв підтвердив увечері в п’ятницю й представник посольства Росії в Демократичній Республіці Конґо, повідомляє російське агентство РІА-Новості.
XS
SM
MD
LG