Доступність посилання

ТОП новини

На повторних президентських виборах у Чорногорiї, що вiдбулися в недiлю, найбiльше голосiв здобув спiкер парламенту Филип Вуянович – кандидат вiд панівної коалiцiї Демократичної партiї соцiалiстiв і Соцiал-демократичної партiї


-- no author -- За Вуяновича проголосувало 63 % тих виборцiв, що взяли участь у виборах. Кандидат вiд опозицiйної Лiберальної спiлки Мiодраґ Живкович набрав 32 % голосiв.

За Вуяновича проголосувало 63 % тих виборцiв, що взяли участь у виборах. Кандидат вiд опозицiйної Лiберальної спiлки Мiодраґ Живкович набрав 32 % голосiв.

Новообраний президент своїм першочерговим завданням вважає приєднання Чорногорiї до Європи. Вiн заявив, що через три роки призначить референдум про незалежнiсть. На його думку, відносини мiж Сербiєю i Чорногорiєю було б найкраще врегулювати таким чином, щоб державне об''єднання стало об''єднанням держав.

Филип Вуянович був мiнiстром юстицiї, мiнiстром внутрiшнiх справ, прем''єр-мiнiстром та спiкером парламенту. Вiн належить до кола найближчих спiвробiтникiв колишнього президента й нинiшнього голови чорногорського уряду Мила Дюкановича.
XS
SM
MD
LG