Доступність посилання

ТОП новини

Україна має не говорити з Європейським Союзом про можливості вступу, а сама працювати, щоб домогтися членства


-- no author -- Так прокоментував кореспондентові радіо “Свобода” речник Європейської Комісії в справах зовнішньої політики Дієго де Ов’єда вчорашні слова прем’єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі про те, що ЄС, щоб дорівнятися до США, має «розширити свої кордони й прийняти Туреччину, Україну, Білорусь і Російську Федерацію».

Так прокоментував кореспондентові радіо “Свобода” речник Європейської Комісії в справах зовнішньої політики Дієго де Ов’єда вчорашні слова прем’єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі про те, що ЄС, щоб дорівнятися до США, має «розширити свої кордони й прийняти Туреччину, Україну, Білорусь і Російську Федерацію».

«Наша позиція залишається та сама, що її ми окреслили в комюніке про „ширшу Європу“: наразі ми не вважаємо, що існує перспектива членства на наступні 10 – 15 років для країн, що про них ідеться в комюніке. Туреччина, звичайно ж, в іншому становищі, – заявив Дієго де Ов’єда. – Ми мали б, гадаю, зосередитися на „домашніх завданнях“, а не на якихсь можливостях. Гадаю, ми мали б зосередитися на суті, тобто на тому, що саме необхідно зробити, щоб якомога наблизити ці країни – і, звичайно ж, і Україну – до Європи».
XS
SM
MD
LG