Доступність посилання

ТОП новини

У Симферополі сьогодні почалися жалобні заходи, приурочені 59-й річниці депортації кримських татар, яка відзначатиметься в Криму 18 травня


-- no author -- Сьогодні зранку керівники Криму і Симферополя поклали вінки до пам’ятних знаків жертвам геноциду кримськотатарського народу на Симферопольському залізничному вокзалі, звідки відправлялися ешелони з депортованими, і в парку “Салгірка”, де планується збудувати монумент жертвам депортації. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Сьогодні зранку керівники Криму і Симферополя поклали вінки до пам’ятних знаків жертвам геноциду кримськотатарського народу на Симферопольському залізничному вокзалі, звідки відправлялися ешелони з депортованими, і в парку “Салгірка”, де планується збудувати монумент жертвам депортації. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

По обіді відбулося жалобне засідання представників влади і громадськості, на якому виступив голова Держкомміграції України Геннадій Москаль. 18 травня у Симферополі відбудеться багатолюдний мітинг, який традиційно скликає меджліс кримськотатарського народу.

За офіційними даними, у перші роки депортації загинули близько 100 тисяч кримських татар.
XS
SM
MD
LG