Доступність посилання

ТОП новини

Члени Кримської республіканської організації Національної Спілки письменників України відмовилися об’єднатися зі Спілкою письменників автономії і висловили недовіру голові Національної Спілки Володимиру Яворівському, який ініціював це об’єднання


-- no author -- Керівництво Кримської республіканської організації Національної Спілки письменників України у заяві, поширеній сьогодні у Симферополі, закликало до проведення позачергового з’їзду цієї всеукраїнської письменницької організації.

Керівництво Кримської республіканської організації Національної Спілки письменників України у заяві, поширеній сьогодні у Симферополі, закликало до проведення позачергового з’їзду цієї всеукраїнської письменницької організації.

Кримські письменники звинуватили пана Яворівського у “нечуваній зраді” і порушенні Статуту НСПУ, коли він своїм рішенням зарахував до складу Національної Спілки списком 61 члена Союзу письменників АРК, який перебуває під впливом проросійських і комуністичних сил автономії. У заяві мовиться, що “своїми волюнтаристськими діями” Володимир Яворівський та Президія НСПУ поглибили розкол між письменниками Криму, що призведе до “розпалювання міжнаціональної ворожнечі”.
XS
SM
MD
LG