Доступність посилання

ТОП новини

Міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов перебуває в Україні з робочим візитом


-- no author -- Ігор Іванов наголосив, що «основу стратегічного партнерства Росії та України становлять економічні зв’язки».

Реалізація плану створення єдиного економічного простору, про який нещодавно домовилися президенти Росії, України, Казахстану і Білорусі, не тільки прискорила б економічний розвиток цих держав, але й зміцнила б їхні міжнародні позиції.

Про це сказав сьогодні Ігор Іванов, виступаючи перед студентами Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Ігор Іванов наголосив, що «основу стратегічного партнерства Росії та України становлять економічні зв’язки».

Водночас, зазначив російський міністр, обом країнам потрібно ще багато чого зробити, щоб надати економічним відносинам необхідної стійкості та масштабу, який відповідає нашим економічним, технічним, науковим та інтелектуальним можливостям.

За словами Ігоря Іванова, одне з центральних місць у російсько-українських відносинах посідають контакти та обміни, які безпосередньо зачіпають інтереси громадян Росії та України. За його словами, йдеться про комплекс питань, пов’язаний, зокрема, з прикордонною та міжрегіональною співпрацею, розвитком культурних зв’язків, забезпеченням потреб українців в Росії та росіян в Україні тощо.

«Європа є одним з головних зовнішньополітичних пріоритетів як Росії, так і України. При цьому ми не вважаємо, що різниця у виборі тих чи інших форм розвитку відносин з ЄС протиставляє інтереси наших держав у Європі», - сказав Ігор Іванов.

Міністр наголосив, що обидві країни в однаковій мірі зацікавлені в тому, щоб Європа формувалася «як єдиний простір безпеки та економічного розвитку без будь-яких розмежувальних ліній». На такій основі, наголосив він, можлива якнайширша взаємодія.
XS
SM
MD
LG