Доступність посилання

ТОП новини

Президента України Леонiда Кучму не можна примусити свiдчити американським адвокатам у справi колишнього прем''єр-мiнiстра Павла Лазаренка, заявляє народний депутат, екс-мiнiстр закордонних справ Борис Тарасюк


-- no author -- "Правових пiдстав немає для того, щоб провести допит", - сказав пан Тарасюк на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна", вiдповiдаючи на запитання журналiстiв.

"Правових пiдстав немає для того, щоб провести допит", - сказав пан Тарасюк на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна", вiдповiдаючи на запитання журналiстiв.

Борис Тарасюк наголосив, що Президент користується iмунiтетом i може свiдчити, тiльки якщо сам цього захоче.

При цьому народний депутат висловив думку, що Леонідові Кучмi слiд би погодитися на допит, щоб показати свою вiдвертiсть.

Як уже повiдомлялось, американськi адвокати у справi Павла Лазаренка мають намір взяти свiдчення у Президента України Леоніда Кучми, секретаря Ради нацiональної безпеки й оборони Євгена Марчука, народних депутатiв Валерiя Пустовойтенка, Олександра Волкова, Юлiї Тимошенко i колишнього голови правлiння НАК "Нафтогаз України" Iгоря Бакая.

Павло Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 роках.

З 1999-го він перебуває у федеральному ув''язненнi у Сан-Франциско. Прокуратура США звинувачує його у вiдмиваннi 114 мільйонів доларів через приватнi американськi фiнансовi установи.

В Українi проти Лазаренка також висуненi обвинувачення у фiнансових махiнацiях i низцi iнших злочинiв. У Швейцарiї вiн уже визнаний винним у вiдмиваннi грошей i засуджений женевським судом до 18 мiсяцiв ув''язнення умовно.
XS
SM
MD
LG