Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині завершено пошуки тіл загиблих у катастрофі українського літака Як-42, який розбився сьогодні вранці


-- no author -- Як повідомили в посольстві України в Туреччині агентству Інтерфакс-Україна, вже знайдено тіла «всіх 74» осіб, що були на борту, тобто 12 членів українського екіпажу й 62 іспанців.

Як повідомили в посольстві України в Туреччині агентству Інтерфакс-Україна, вже знайдено тіла «всіх 74» осіб, що були на борту, тобто 12 членів українського екіпажу й 62 іспанців.

Проте схоже, що загиблих – 75: Міністерство закордонних справ Білорусі повідомило агентству Інтерфакс-Захід, що в складі екіпажу був 13-й член, громадянин Білорусі.

Літак, що розбився біля турецького міста Трабзона, йдучи на посадку в густому тумані, летів із Кабула до іспанського міста Сараґоси й мав дозаправитись у Трабзоні. На його борту було, як виглядає, 75 осіб – 12 членів екіпажу, громадян України, й, очевидно, один громадянин Білорусі, та 62 військовослужбовці Іспанії, що закінчили своє перебування в складі миротворчого континґенту в Афганістані.

З’ясування причин аварії триває. За попередніми даними, її причиною стали погані метеоумови, тобто густий туман, в аеропорту Трабзона. Про це повідомило джерело в авіакомпанії «Українсько-середземноморські авіалінії», якій належав загиблий літак, в інтерв’ю для агентства УНІАН.

Водночас заступник генерального директора авіакомпанії «Українсько-середземноморські авіалінії» Володимир Горбановський не був так категоричний: «Літак ішов на посадку на летовищі Трабзон. Екіпаж попрохав піти на друге коло. Яка причина цього, ми не знаємо. Після цього зв’язок із екіпажем перервався». За його словами, метеоумови, в яких екіпаж двічі намагався посадити літак, були «не ідеальними»: «Погода була поганенька, але не перешкоджала роботі екіпажу. Екіпаж був до цього підготовлений», – наголосив він.

Тим часом Державний департамент авіаційного транспорту (Укравіатранс) почав перевірку компанії «Українсько-середземноморські авіалінії» у зв’язку з катастрофою. Про це повідомила прес-служба Міністерства транспорту агентству «Українські Новини». За даними Мінтрансу, попередній аналіз уже виявив серйозні порушення, що стосуються виконання рейсів у Кабул, а також повідомлень про місце перебування повітряного судна. Нинішній рейс, що закінчився трагедією, зокрема, не було заявлено.
XS
SM
MD
LG