Доступність посилання

ТОП новини

Албанія зацікавлена в розширенні торговельних відносин з Україною та у залученні українських інвестицій у сферу туризму в Албанії


-- no author -- Про це журналістам заявив віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Албанії Ілір Мета, який прибув сьогодні в Україну з дводенним офіційним візитом.

Про це журналістам заявив віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Албанії Ілір Мета, який прибув сьогодні в Україну з дводенним офіційним візитом.

На його думку, туризм – одна з основних сфер співпраці між двома країнами. Він висловив упевненість, що в України та Албанії існують чудові перспективи для економічної співпраці, і сподівання, що цьому сприятиме візит албанських бізнесменів, які прибули разом із ним.

Україна та Албанія мають намір підписати угоди про співпрацю для боротьби з організованою злочинністю, у сфері охорони здоров’я та медицини, а також про співпрацю в сфері освіти.

Планується, що в вівторок албанський міністр зустрінеться з президентом України Леонідом Кучмою, головою Верховної Ради Володимиром Литвином, прем’єр-міністром Віктором Януковичем, першим віце-прем''єр-міністром Миколою Азаровим і міністром закордонних справ Анатолієм Зленком. Буде розглянуто, серед іншого, взаємодію двох країн у міжнародних організаціях та взаємну підтримку й обмін досвідом у процесі їхньої інтеґрації в Європейський Союз і НАТО, підписано низку двосторонніх документів.
XS
SM
MD
LG