Доступність посилання

ТОП новини

Відкриття в Севастополі пам’ятника Тарасові Шевченкові, заплановане на 14 червня, можливо, не відбудеться. Про це повідомив сьогодні на брифінґу в Севастополі начальник міського управління у справах преси та інформації Олександр Скрипниченко


-- no author -- За його словами, цього заходу немає в складеній програмі основних заходів із нагоди 220-ї річниці заснування Севастополя.

За його словами, цього заходу немає в складеній програмі основних заходів із нагоди 220-ї річниці заснування Севастополя. Як зазначив начальник управління, головною причиною можливого переносу встановлення пам’ятника на пізніший термін на сьогодні є «недостатня розробка проекту спорудження монументу»; серед іншого, пам’ятник, що його дарує Львів, іще не доставлено до Севастополя, повідомляє агентство УНІАН.

Деякі севастопольські громадсько-політичні організації лівого і проросійського спрямування висловлюють незгоду з планами встановити в Севастополі пам’ятник Шевченкові. Водночас місцеві українські громадсько-політичні організації правого спрямування в зверненнях до місцевої влади пропонують установити пам’ятник Кобзареві в центрі міста. Місцева ж влада збирається поставити монумент у наймолодшому, Гагарінському районі Севастополя, поруч із так званими «путінським» і «кучмівськими» житловими будинками, що зведені тут за розпорядженням президентів Росії та України для російських і українських військовослужбовців.
XS
SM
MD
LG