Доступність посилання

ТОП новини

Керівники країн Європейського Союзу і Близького Сходу закликали сьогодні якнайшвидше втілити новий близькосхідний мирний план, так звану «шляхову мапу»


-- no author -- Цей план був темою дискусій на засіданні в Греції міністрів закордонних справ країн ЄС і Середземномор’я.

Цей план був темою дискусій на засіданні в Греції міністрів закордонних справ країн ЄС і Середземномор’я.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Сільван Шалом наголосив сьогодні на головному застереженні ізраїльської сторони: палестинські біженці з території Ізраїлю в жодному разі не отримають права повернутися: «Ми маємо одну-єдину єврейську державу, яку оточує 22 арабські країни вже зараз, іще до створення палестинської держави. Проблему біженців мають вирішити самі ті країни, де вони зараз живуть. У жодному разі біженці не переселяться до Держави Ізраїль».

Міністр закордонних справ Франції Домінік де Вільпен зустрівся сьогодні в Рамаллі на Західному березі Йордану з прем’єр-міністром Палестинської автономії Махмудом Аббасом і з її головою Ясиром Арафатом. Він закликав обидві сторони, і палестинську, і ізраїльську, пристати на підготований міжнародною спільнотою мирний план: «Його прийняття ізраїльтянами опісля прийняття палестинцями відкриває нову сторінку в історії реґіону. Дуже важливо, щоби кожен серйозно поставився до своєї відповідальності зараз, коли вирішується саме майбутнє».

Арафат привітав схвалення плану Ізраїлем, але заявив, що ізраїльські застереження щодо плану «породжують сумніви».
XS
SM
MD
LG