Доступність посилання

ТОП новини

Францiя має намiр надавати пiдтримку Українi у вiдносинах з Європейським Союзом i представляти українськi iнтереси пiд час самiту G-8, який вiдбудеться цих вихiдних у Парижi


-- no author -- Про це повiдомив журналiстам держсекретар Мiнiстерства iноземних справ України Олександр Чалий, коментуючи пiдсумки вiзиту в Париж прем''єр-мiнiстра України Вiктора Януковича, його переговори з главою французького уряду Жан-П’єром Раффареном.

Про це повiдомив журналiстам держсекретар Мiнiстерства iноземних справ України Олександр Чалий, коментуючи пiдсумки вiзиту в Париж прем''єр-мiнiстра України Вiктора Януковича, його переговори з главою французького уряду Жан-П’єром Раффареном.

Говорячи про переговори, Олександр Чалий процитував прем''єра Францiї: "Французько-українськi вiдносини демонструють в останнi пiвроку значний прогрес. Францiя готова представити iнтереси України пiд час самiту G-8 в контекстi iмплементацiї меморандуму по ЧАЕС (1996 – добудування блокiв на Рiвненськiй i Хмельницькiй атомних електростанцiй як умова закриття Чорнобильської АЕС до 2000 р.) i захищатиме українську справу в Європейському Союзi, у тому числi i щодо надання статусу країни з ринковою економiкою, продовжуватиме спiвпрацю в рамках FATF i пiдтримувати в питаннi вступу до Свiтової органiзацiї торгiвлi".

Олександр Чалий повiдомив, що пiд час переговорiв прем''єрiв українська сторона поставила питання про пiдтримку в наданнi Європейським Союзом Українi статусу країни з ринковою економiкою i про iнiцiювання Францiєю пiд час засiдання G-8 конкретної пiдтримки добудування двох енергоблокiв на РАЕС i ХАЕС.

Пiд час цiєї зустрiчi український прем''єр також висловив зацiкавленiсть у спiвробiтництвi у галузi лiтакобудування, зокрема, в просуванні проекту Ан-70, у приходi французьких енергетичних компанiй в український енергетичний сектор.
XS
SM
MD
LG