Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Литви ухвалив постанову про відрядження ще близько 130 військових до реґіону Перської затоки. Вони долучаться до 14 литовських військових, які перебувають в Іраку від часу початку там воєнних дій. Литовські військові служитимуть у складі данського і польського контингентів


-- no author -- Згідно з рішенням Сейму, близько 130 військових вирушать до Іраку на термін до півтора року. Литовські військові виконуватимуть поліційні функції: охоронятимуть комунікаційні та культурні об’єкти й організації, які надають гуманітарну допомогу.

Згідно з рішенням Сейму, близько 130 військових вирушать до Іраку на термін до півтора року. Литовські військові виконуватимуть поліційні функції: охоронятимуть комунікаційні та культурні об’єкти й організації, які надають гуманітарну допомогу.

Перший загін ( 50 військових ) у складі данського контингенту має вирушити на початку червня. Передбачається, що загін буде дислокований у секторі під контролем Великої Британії на півдні Іраку, поблизу міста Басри.

Другий загін відбуде в липні чи серпні разом з польськими військовими і перебуватиме між містом Басрою і столицею Багдадом у секторі під контролем Польщі.

Тепер 10 литовських військових – фахівців транспортування вантажів – працює на американській військово-повітряній базі в Кувейті, а 4 воєнні медики несуть службу на іспанському воєнному судні в морському порту Ум Касрі в Іраку.
XS
SM
MD
LG