Доступність посилання

ТОП новини

Всесвітня Організація Охорони Здоров’я готова надати Україні будь-яку технічну допомогу з метою повного контролю за епідемією туберкульозу і пропонує створити для цього спільну робочу групу


-- no author -- Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України, посилаючись на підсумки сьогоднішньої зустрічі у Києві міністра охорони здоров’я Андрія Підаєва з представниками місії Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України, посилаючись на підсумки сьогоднішньої зустрічі у Києві міністра охорони здоров’я Андрія Підаєва з представниками місії Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я.

Основним завданням робочої групи, на думку одного з представників ВООЗ, має бути координація спільних дій, обмін досвідом та розробка нових шляхів подолання епідемії.

Під час переговорів міністр Андрій Підаєв сказав, що з двохтисячного року в державі запроваджена централізована закупівля протитуберкульозних препаратів із держбюджету. Кожний хворий в Україні, за словами міністра охорони здоров’я, забезпечений всіма необхідними препаратами на повний курс лікування.

За даними Міністерства охорони здоров’я, на сьогодні в Україні 670 тисяч хворих на цю недугу. Щоденно від неї помирає 30 українців.
XS
SM
MD
LG