Доступність посилання

ТОП новини

Американські конгресмени виступають на захист Козаченка


Мар’яна Драч Американські конгресмени виступають на захист Козаченка

30 травня 2003 - Американські конгресмени виступили на захист колишнього віце-прем‘єра Леоніда Козаченка, що його в Україні звинувачують у серйозних зловживаннях. Листа до Президента України написали Мерсі Кептур та Курт Велдон, співголови групи американсько-української співпраці в Конгресі США. Вони називають Козаченка провідним прихильником реформ на селі і просять неупереджено розглянути його справу. Американські конгресмени закликають Леоніда Кучму забезпечити, щоб аграрний ринок в Україні був відкритим і прозорим. У листі мовиться, що деякі українські урядовці вже почали лобіювати збільшення державного втручання у ринок зерна і це викликає занепокоєння у підприємців як в Україні, так і за кордоном.

Генеральна прокуратура України обвинувачує Козаченка у зловживанні службовим становищем та ухилянні від сплати податків і стверджує, що він завдав шкоди державі на півтора мільярда гривень. Козаченка також звинувачують у тому, що до початку роботи в уряду він вимагав хабарі від двох європейських компаній. Але представники цих фірм наполягають, що йшлося про подарунок.

Леонід Козаченко, який з березня сидить у камері попереднього ув‘язнення, називає свою справу політичним замовленням. На початку квітня стурбованість ситуацією на ринку зерна в Україні та долею Козаченка вже висловлював посол Канади у Києві Ендрю Робінсон. Тоді Міністерство закордонних справ України назвало його слова неприпустимим втручанням у внутрішні справи України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG