Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборна кампанія на посаду міського голови Запоріжжя вийшла на фінішну пряму


Леся Кленович Передвиборна кампанія на посаду міського голови Запоріжжя вийшла на фінішну пряму

Запоріжжя, 02 червня 2003 - До офіційного волевиявлення городян залишився тиждень. Головна боротьба розгорнулась поміж трьома кандидатами: губернатором Євгеном Карташовим, бізнесменом Володимиром Кальцевим та нардепом Петром Сабашуком.

Як і будь-які перегони, передвиборчі характеризуються кількома невід’ємними складовими: загальним стартом усіх охочих здобути головний приз; коливанням позицій під час тривалої дистанції; зрештою – визначенням трійки лідерів, на яких потому роблять ставки прихильники. Не виняток і нечиста гра на фінішній прямій, саме таку останнім часом змушені спостерігати запоріжці.

“Брудним піаром” не гребують навіть вболівальники губернатора Карташова. Яскраві місцеві газети - по суті, серійні “піар”-листівки - поширюють інформацію про корисні справи запорізького губернатора. Приміром, про вручення “Таврій” – ветеранам, комп”ютерів – дітям, ліків – хворим, а решті – безкоштовних побачень із “поп-зірками”. Так останні, з ким має заспівати пан Карташов, прибудуть до Запоріжжя 7-го червня. На запрошення Євгена Карташова передвиборний вечір запоріжців прикрасять Людмила Гурченко та Валерій Меладзе.

Інший лідер перегонів - Володимир Мальцев- як досвідчений кандидат, вирішив вразити електорат створенням графіку виконання своєї програми “Запорізька перспектива”. Зокрема, впродовж трьох років пан Кальцев запланував скоротити 578 співробітників апарату мерії та її підрозділів.

Найбільш категорично щодо діяльності нинішньої влади висловлюється третій суперник – народний депутат України Петро Сабашук. Симпатії виборців він планує завоювати наступним чином:

П. Сабашук: “1-й аспект: я сказав, що ніколи не буду робити те, що робить сьогодні влада. Я ніколи не буду спонукати людей; я сьогодні, бачите, навіть, Віктору Андрійовичу сказав, що я Вас поважаю, але жодна людина, котра працює у бюджетній сфері, не буде за Вас агітувати у робочий час. Це основне, що я зроблю у місті Запоріжжі. Це по-перше. По-друге, ті люди, які мали цей ресурс, - це люди, котрі мають відповісти за те, що вони гвалтували людей у місті Запоріжжі. І за це вони будуть відповідати. І третє: я сказав, що Запоріжжя буде вільним містом, вільним від тієї влади, яка сьогодні є. Я зроблю все, щоб це сталось.”

До речі, сам Віктор Андрійович, за якого пан Сабашук зобов”язався не агітувати у робочий час, минулої неділі прибув у Запоріжжя, щоб підтримати депутата своєї фракції у виборах на посаду міського голови.

Кор.: “Вікторе Андрійовичу, деякі мої колеги вважають, що Ющенко прибув до Запоріжжя як “важка артилерія” на підтримку Петра Сабашука. Підтвердіть чи спростуйте, будь ласка”

В. Ющенко: “Ви знаєте, я поважаю тих людей, які живуть у цьому місті, і вони роблять свій вибір, і по цьому вибору вони будуть жити…У даному випадку – я приїхав сказати Запоріжжю одне: ні вчитель, ні медик, ні працівник заводу, ні селянин не будуть мати процвітання в країні, де не існує чесної патріотичної влади. Вдада – це те, що забирає можливості кожного, в тому числі , тих людей, що живуть у Запоріжжі…Я хочу, щоб ці вибори були, перш за все, чесними. Щоб кожен громадянин міста міг почути по кожному кандидату все, що той зміг зробити не словом, а ділом, і що він може далі зробити…Коаліція, порозуміння і об”єднання всіх здорових сил можуть дати відповідь, як обрати Запоріжжю професійного, чесного, розумного мера, яким був попередній мер пан Поляк.”

Для остаточного визначення запоріжцям залишився тиждень, упродовж якого ще ймовірні усілякі несподіванки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG