Доступність посилання

ТОП новини

Парламентарі Швеції переконані, що наявність двопалатного парламенту не є ознакою наближення країни до Європи


-- no author -- Сьогодні під час візиту голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка і заступника голови комітету Юрія Артеменка до Швеції на зустрічі зі шведськими парламентарями - членами Конституційного комітету парламенту Швеції активно дебатувалася тема конституційної реформи, запропонованої Президентом України Леонідом Кучмою.

Сьогодні під час візиту голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка і заступника голови комітету Юрія Артеменка до Швеції на зустрічі зі шведськими парламентарями - членами Конституційного комітету парламенту Швеції активно дебатувалася тема конституційної реформи, запропонованої Президентом України Леонідом Кучмою.

Як повідомили у комітеті з питань свободи слова, за твердженням шведських парламентарів, їхня країна поступово пройшла шлях від чотирипалатного парламенту через двопалатний до однопалатного. 1971 року у Швеції була скасована двопалатність і запроваджена однопалатність парламенту.

Як зазначив Микола Томенко, "шведські парламентарі були здивовані фактом, що в Україні під час агітації за конституційні ініціативи Президента двопалатність парламенту подається як ознака більшої європейськості".

Як наголосили шведські депутати під час зустрічі з українськими колегами, двопалатність є ефективною насамперед для федеративних держав, однак зумовлює консервацію законодавчого процесу, його більшу повільність, гальмування проходження законопроектів через парламент.
XS
SM
MD
LG