Доступність посилання

ТОП новини

Вперше в Україні з офіційним візитом перебуває міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро- Вальднер


Галина Терещук Вперше в Україні з офіційним візитом перебуває міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро- Вальднер

Сьогодні у Львові вона зустрілась із представниками львівської влади, студентами та викладачами Львівського національного університету імені Івана Франка. У п’ятницю міністр закордонних справ Австрії зустрінеться з Президентом України, прем’єр-міністром, головою Верховної Ради, мінстром закордонних справ України.

Міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро- Вальднер відмовилась у Львові від автомобіля. На усі заплановані зустрічі вона ходила пішки. Пані міністр під час прогулянки містом з величезною зацікавленістю розглядала його старовинну архітектуру і не стримувала власного захоплення. Адже вона - перший австрійський міністр закордонних справ, що відвідав місто Лева, де свого часу бував австрійський імператор. В екслюзивному інтерв’ю для радіо “Свобода” міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро- Вальднер розповіла про мету свого візиту в Україну та до Львова зокрема:

- Мета мого візиту у Львів та Україну - зміцнення стосунків між Австрією і Україною. Хоча вони у нас гарні. Свого часу я пообіцяла відвідати Україну, а Львів для мене був дуже цікавим містом.

Міністр закодонних справ Австрії Беніта Ферреро- Вальднер відзначила важливість відкриття авіарейсу Львів-Відень, Відень -Львів.Це дає можливість австрійцям частіше бувати у Львові, знайомитися з людьми, налагоджувати ділові стосунки. Австрійський міністр зауважила, що приїхала спочатку до Львова, а не до Києва тому, що саме Галичина має стати для України тим містком, який поєднає її з Європою. Львівщина доволі активно співпрацює з австрійськими підприємцями. Нині в області діють 20 спільних підприємств, налагоджені тісні контакти у галузі культури, освіти, науки. На думку Беніти Ферреро Вальднер, Україна має значний економічний потенціал, однак необхідно ухвалити закони, які б гарантували безпеку західним інвесторам. Я поцікавилась у австрійського прем”єра, чи вона знає представників української діаспори в Австрії і чи у її родині є українське коріння? Беніта Ферреро-Вальднер:

-У мене немає у родині українського коріння, але у мене є інше коріння, яке походить з Австро- Угорської імперії. І цим дуже пишається кожен австрієць.

Беніта Ферреро-Вальднер, яку називають реальним кандидатом на посаду президента Австрії, висловила жаль, що про Україну мало знають в Австрії. Потрібно популяризувати Львів, проводити тижні Львова в Австрії, запрошувати сюди австрійських журналістів, каже австрійський міністр. Вона пообіцяла, що після відвідин Львова буде його палким популяризатором.

Однак високий посадовець Австрії не зустрілась тут з керівниками міста і області. Адже міський голова Львова Любомир Буняк перебуває у відрядженні в Києві, а голову Львівської обласної адміністрації у день прибуття високого гостя з Австрії Президент України несподівано звільнив з роботи. Обласне керівництво на зустрічі із високою австрійською гостею представляли заступники голови адміністрації. Під час розмови з пані міністром один із них переплутав німецькі підприємства з австрійськими, чим викликав великий подив у австрійських офіційних осіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG