Доступність посилання

ТОП новини

У неділю у Холмі, Республіка Польща, відбулася церемонія канонізації вісьмох православних священиків, закатованих під час українсько-польських міжетнічних конфліктів періоду Другої Світової війни


-- no author -- Як повідомив голова Всеукраїнської організації Конгрес українців Холмщини і Підляшшя Олександр Боровик, канонізацію здійснив православний митрополит Польщі Салва. У церкві Івана Богослова в Холмі зібралися священики з Польщі та України.

Як повідомив голова Всеукраїнської організації Конгрес українців Холмщини і Підляшшя Олександр Боровик, канонізацію здійснив православний митрополит Польщі Салва. У церкві Івана Богослова в Холмі зібралися священики з Польщі та України.

Позитивно оцінивши факт згоди польського уряду на такі дії, Олександр Боровик зауважив, що після липневого візиту Александра Кваснєвського до Волині холмщики все ж збираються побувати на своїй прабатьківщині і вшанувати пам’ять земляків зі трьохсот спалених 43-го та 44-го років українських сіл Холмщини.

Планується, що 11 липня у Луцьку відбудеться зустріч президентів України і Польщі у рамках жалобних заходів з нагоди 60 роковин українсько-польського конфлікту на Волині.
XS
SM
MD
LG