Доступність посилання

ТОП новини

Комітет, який займається врученням Пулітцеровської премії – найпрестижнішої американської нагороди в галузі журналістики – перевіряє, чи справедливо був нагороджений кореспондент “Нью-Йорк Таймс”, який у 20-х-30-х роках минулого століття писав про Радянський Союз


-- no author -- Стверджується, що Волтер Дюранті, який прославився своїм інтерв’ю зі Сталіним у 1929-му році, знав, але нічого не повідомляв про один зі злочинів сталінського режиму – голодомор на Україні, від якого померли 70 років тому сім мільйонів людей. Припускається, що Дюранті не хотів втратити доступ до вождя.

Стверджується, що Волтер Дюранті, який прославився своїм інтерв’ю зі Сталіним у 1929-му році, знав, але нічого не повідомляв про один зі злочинів сталінського режиму – голодомор на Україні, від якого померли 70 років тому сім мільйонів людей. Припускається, що Дюранті не хотів втратити доступ до вождя.

Упродовж усіх 86-ти років існування Пулітцеровської премії це перший випадок, коли може бути переглянуте рішення про її присудження.
XS
SM
MD
LG