Доступність посилання

ТОП новини

Міністр економіки України Валерій Хорошковський заявив сьогодні журналістам, що підписувати угоду з Російської Федерацією про транзит нафти можна лише тоді, як буде ухвалене політичне рішення щодо використання нафтопроводу «Одеса-Броди» у прямому чи у зворотному напрямку


-- no author -- Міністерство палива та енергетики України разом з компанією "Нафтогаз України" підготували проект довгострокової угоди між урядами України та Росії про умови транспортування нафти території України.

Міністерство палива та енергетики України разом з компанією "Нафтогаз України" підготували проект довгострокової угоди між урядами України та Росії про умови транспортування нафти території України.

Сьогодні планувалося ухвалити розпорядження про підписання угоди, однак уряд відклав розгляд цього питання.

Державна компанія "Нафтогаз України" пропонує Кабміну почати транзит по нафтопроводу "Одеса-Броди", що простоює, російської нафти у зворотньому напрямку «Броди-Одеса». Водночас Міністерство палива та енергетики України, а також віце-прем''єр Віталій Гайдук, відповідальний в уряді за питання ПЕК, виступають проти цього.

Сьогодні на прес-конференції у Києві секретар Бюро національної безпеки та оборони Польщі Марек Сивець заявив, що українська сторона переконала його у тому, що російська нафта транспортуватися через Одесу не буде. Секретар Ради національної безпеки та оборони України Євген Марчук уточнив зі свого боку, що використання нафтопроводу у зворотньому напрямку “Броди-Одеса” не буде.
XS
SM
MD
LG