Доступність посилання

ТОП новини

Проект положення про єдину систему облiку iноземних громадян i осiб без громадянства, якi в''їжджають на територiю країн-учасниць СНД, обговорили у Києвi учасники 47-го засiдання Ради командувачів Прикордонних вiйськ держав СНД


-- no author -- Як повідомило агентство "Iнтерфакс-Україна", проект передбачає створення єдиного банку даних, який би мiстив вiдомостi про всiх громадян, що в''їжджають на територiю країн СНД.

Як повідомило агентство "Iнтерфакс-Україна", проект передбачає створення єдиного банку даних, який би мiстив вiдомостi про всiх громадян, що в''їжджають на територiю країн СНД.

Як зазначив глава координацiйної служби Ради Вiталiй Грицан, створення такої бази дозволить контролювати пересування iноземних громадян територiєю СНД.

Керiвники прикордонних вiдомств також обговорили проект Конвенцiї про взаємне визнання постанов у справах про адмiнiстративнi правопорушення у сферi охорони державних кордонiв країн СНД. За словами Віталія Грицана, конвенцiя вже повнiстю вiдпрацьована, "визнана як модельний акт для розробки внутрiшнього законодавства".

Вiдповiдаючи на запитання, чи не стане Рада основою для вiйськового союзу, глава її координацiйної служби заявив, що "нi про який вiйськовий союз не йдеться". "Головна мета Ради - розв''язання спiльними силами проблем незаконної мiграцiї, тероризму i контрабанди", - зазначив Віталій Грицан.

У нарадi взяли участь керiвники прикордонних вiдомств 11 країн – Азербайджану, Вiрменiї, Бiлорусi, Грузiї, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росiї, Таджикистану, Туркменистану, України, а також представники координацiйної служби ради, виконавчого комiтету СНД, антитерористичного центру Спiвдружностi.
XS
SM
MD
LG