Доступність посилання

ТОП новини

За що Путін хвалить Януковича: про візит українського прем''єра до Москви


Віталій Портников За що Путін хвалить Януковича: про візит українського прем''єра до Москви

Москва, 12 червня 2003 року - Президент Росії хвалить українського прем‘єра Віктора Януковича, який приїхав до Москви на День незалежності Російської Федерації . Як повiдомляє кореспондент агентства "Iнтерфакс," пiд час святкування прем''єр-мiнiстр України перебував на головнiй трибунi, де Янукович сидів третім після Путiна і керівника російського уряду Касьянова. Була й зустріч у вузькому колі.

Український прем’єр-міністр В.Янукович виявився єдиним серйозним учасником святкування Дня ухвалення декларації про державний суверенітет радянської Росії, який тепер святкується як День Росії і вважається головним державним святом в РФ. Цього дня, а це початок аж 4-х вихідних на території РФ, політики намагаються уникати будь-якої роботи, але все-таки В.Путін зустрівся з українським прем’єр-міністром В.Януковичем. Зустрівся для того, щоб у присутності прем’єр-міністра Росії М.Касьянова повідомити, що мав телефонну розмову з Президентом Л.Кучмою, який привітав свого колегу із національним святом країни.

Для В.Путіна розмова із Л.Кучмою стала доказом того, що відносини між двома країнами мають розвиватися. В.Путін звернув особливу увагу своїх співрозмовників- українського та російського прем’єр-міністра - на необхідності в подальшій співпраці над газовими проектами, як відомо, ця тема була найголовнішою у вчорашній зустрічі прем’єр-міністрів Росії та України. В.Путін також говорив про особистість В.Януковича як людини, яка знає про специфіку російсько-українського співробітництва і може допомагати вирішенню цих проблем, які існують між Москвою та Києвом, а також може допомагати розвитку російсько-українських стосунків. Ці слова російського президента є дуже важливими. Може, це суто протокольна заява В.Путіна, однак вона оприлюднена прес-службою російського президента, а, може, російський президент таким чином дав зрозуміти, що він є одним з тих споживачів інформації з Києва, які погоджуються, що саме прем’єр-міністр В.Янукович є офіційним спадкоємцем нині чинного Президента, і Москва буде ставити на нього у цій боротьбі за місце президента, яка розпочнеться вже невдовзі. Адже зараз Л.Кучма вже підкреслив, що вибори українського лідера відбудуться наступного року.

Як би там не було, але слова В.Путіна щодо В.Януковича будуть використовуватися прихильниками українського прем’єра. А сам факт його прибуття на святкування Дня Росії буде вважатися намаганням українського прем’єр-міністра заручитися підтримкою російського президента і його команди в боротьбі за місце №1 в українській владній структурі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG